Férfi kézi BL: Nem kerülhettünk volna ennyiszer kétes helyzetekbe – Lauge

N. T., V. Sz.N. T., V. Sz.
Vágólapra másolva!
2022.06.18. 19:13
null
Lauge szerint túl sokszor kerültek kétes helyzetbe a veszprémi játékosok (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Telekom Veszprém 37–35-re kikapott a Kielcétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. Rasmus Lauge, a magyar csapat kapitánya a felesleges kiállításokat és a buta hibákat okolta a vereségért, a játékvezetői ítéleteket azonban nem kérdőjelezte meg. Gasper Marguc szerint nagy árat fizettek a második félidő elejéért, míg az első final fourján szereplő Ligetvári Patrik szeretné újabb éremmel zárni az idényt.

Rasmus Lauge a nyolc góljával mindent megtett azért, hogy döntőbe vezesse a csapatát, a hatvan perc után mégis csalódottan kellett nyilatkoznia az újságíróknak az interjúfolyosón.

NAGY ÁRAT FIZETETT A VESZPRÉM A MÁSODIK FÉLIDŐ ELEJÉÉRT

Gasper MARGUC, a Veszprém jobbszélsője: – Az első félidőben kiválóan játszottunk, vezettünk is kettővel. Nem tudom, mi történt velünk a szünet utáni tíz percben, engedtük, hogy fordítson a Kielce, és néggyel ellépjen. Elkövettünk ekkor támadásban néhány technikai hibát, amelyekből könnyű gólokat lőhetett az ellenfél, ez jelentette a legfőbb gondot. Az első játékrészben még jól zártunk vissza, megakadályoztuk a gyors indulásaikat, aztán a második játékrészben rögtön többször is átrohantak rajtunk. Utána végig üldözhettük őket, küzdöttünk, de már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Nagy árat fizettünk a második félidő elejéért, okosabban kellett volna játszanunk. Volt néhány érdekes ítélet, több kiállítást ítéltek ellenünk, de azt kell mondanom, ennek ellenére is rajtunk állt a végeredmény. Taktikusabb játékkal így is bejuthattunk volna a döntőbe.

LIGETVÁRI Patrik, a Veszprém balátlövője: – A második félidő elején jöttek az érthetetlen hibák támadásban és védekezésben, utána pedig már nem tudtuk utolérni a Kielcét. Vissza kellene néznem, hogy mi okozta ezt a visszaesést a szünet után a játékunkban, most még nagyon friss az élmény. Ez az első final fourom, különleges, semmihez sem fogható élmény ennyi néző előtt játszani. Vasárnap mindent meg kell tennünk azért, hogy megháláljuk a minket Kölnbe elkísérő szurkolók támogatását. Szeretnénk győzelemmel és újabb éremmel zárni az idényt.

Egyetért a megállapítással, hogy az első félidőben irányították a mérkőzést?
– Valóban kiemelkedő harminc percet produkáltunk, a játékrész képe alapján több góllal kellett volna vezetnünk – válaszolta Rasmus Lauge, a Veszprém csapatkapitánya. – A szünet előtt azonban már elkövettünk néhány bosszantó hibát, amivel visszahoztuk a Kielcét a meccsbe.

Mi változott, hogy aztán folytatásban pillanatok alatt megfordult az állás?
– Sajnos a második félidő első tíz percében kaptunk néhány buta kiállítást, támadásban rendre rontottunk, és a Kielce hirtelenjében néggyel ellépett. Az ellenfél oldalán nem voltak meg ugyanezek a felesleges kiállítások és hibák, ezért változott meg teljesen a meccs alakulása. Magam is még keresem a miérteket.

– Az elődöntő utolsó részében érezte, hogy magára kell vállalnia a felelősséget?
– Nem ez a lényeg, mindegyikünk végigküzdötte a hatvan percet, nagyon be akartunk jutni a döntőbe. Most rendkívül csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült.

– Kell beszélnünk a játékvezetőkről? Blagotinsek piros lapja mennyire fogta meg a csapatot?
– Többször kerültünk kétes helyzetbe, esélyt adva a játékvezetőknek, hogy a videózás után minket büntessenek. Nem feltételezem, hogy rossz döntéseket hoztak, egyszerűen meg kellett volna előznünk az ilyen helyzeteket. Három jó középső védőnk van, így Blagotinsek kiállása után is megvoltunk azon a poszton, inkább az újabb kétperces büntetés jelentett gondot. Összesen tizenhat percet voltunk eggyel kevesebb játékossal, ami rengeteg, főleg úgy, hogy a Kielce nagyon erős a létszámfölényes támadásokban. Nagy előnyt adtunk nekik ezzel. A második félidőben huszonegy gólt kaptunk, miközben támadásban is túl sokat hibáztunk – harmincöt lőtt góllal meg kellett volna nyernünk a meccset.

Sipos Adrián: Nem úgy harcoltunk, ahogy szoktunk

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Köln, Lanxess Aréna)
ELŐDÖNTŐ
LOMZA VIVE KIELCE (lengyel)–TELEKOM VESZPRÉM 37–35
(16–18)
Köln, 19 250
néző. V: Hansen, Madsen (dánok)
KIELCE:
Wolff – MORYTO 8 (3), Vujovics 2, Karaljok 2, Gebela, Nahi 2, Sicko 2. Csere: Kornecki (kapus), A. Dujshebaev 4, KARACIC 5, Tournat 4, KULES 4, D. Dujshebaev 3, Naranjo, Thrastarson 1. Edző: Talant Dujsebajev
VESZPRÉM:
Corrales– Gasper Marguc 6 (4), J. Omar 4, Mahé 1, B. Blagotinsek 1, LAUGE 8, STRLEK 7. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, A. Nilsson 1, Nenadics 6, Sipos A., Maqueda 1. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 4. p.:
3–2. 10. p.: 5–7. 20. p.: 11–11. 22. p.: 11–14. 29. p.: 14–17. 34. p.: 19–20. 39. p.: 23–20. 46. p.: 28–24. 52. p.: 31–29. 54. p.: 34–30. 58. p.: 35–33
Kiállítások:
10, ill. 16 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 4/5
MESTERMÉRLEG

Talant Dujsebajev:
– Nem az a fontos, mi az eredmény a félidőben, hanem az, hogy mennyi hatvan perc után. Az első játékrészben sem játszottunk olyan rosszul, de a kapusaink csak öt lövést védtek, míg a Veszprém kétszer annyit hárított. A szünet után Andreas Wolffnak voltak szép, fontos és döntő jelentőségű védései, ez erőt adott nekünk, ami megváltoztatta a meccset.
Momir Ilics:
– Nehéz volt a második félidő, adódtak olyan szerencsétlen szituációk, elrontott lövések és technikai hibák, amelyeket nem is értettem, hogyan lehet elkövetni. Ez volt a kulcs, ez döntött. Nem mondom, hogy Blagotinsek kiállítása volt a legfontosabb momentum, mert utána is tudtunk védekezést váltani, de tény, hogy a hatos fal már nem volt olyan hatékony nélküle.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
THW KIEL (német)–BARCELONA (spanyol) 30–34 (18–19)

A VASÁRNAPI PROGRAM
DÖNTŐ
18.00:
Kielce (lengyel)–Barca (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
BRONZMÉRKŐZÉS
15.15: T
elekom Veszprém–THW Kiel (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik