Máthé Dominik alaposan meglepődött, amikor a bemutatáskor hangos üdvrivalgással fogadták a szegedi szurkolók, hiszen mégiscsak az ellenfél játékosaként lépett a pályára. Nyilván jólesett neki, nem úgy a Pick Szeged szurkolótáborának az a hat gól, amit a csapatuknak dobott. 

„Nagyon sok munkát tettünk ebbe a meccsbe, a Szeged végig a nyakunkon volt, de míg ők a kulcsjátékosaikat nem nagyon tudták pihentetni, addig nálunk ezzel nem volt gond. Mindenki nagyon gyors, kiváló fizikai állapotban van, s ez előnyt jelentett nekünk az első félidő végén, amikor  a lerohanásgóloknak köszönhetően 4–0-s periódust produkáltunk. Ezt a különbséget pedig a meccs végéig tartani tudtuk. Számított-e, hogy Dean Bombac nem tudott játszani? Nagyon is, ő a csapat esze, a motorja, Pastor jobb keze. Ha ő játszik, nem nyertünk volna ma, vagy csak nagyon nehezen” – mondta a magyar válogatott jobbátlövő, aki videónkban arról is beszél, hogy eddig egészen jól sikerült neki az idény, pedig tartott attól, hogy kevesebb játéklehetőséghez jut, miután a következő évre már aláírt a PSG-hez. 

A Pick Szeged vereségének okairól Bánhidi Bencét kérdeztük, ahogy az is szóba került, hogy a mérkőzés közben azért rosszalló pillantásokat is vetettek egymásra Máthé Dominikkal. 

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT
PICK SZEGED–ELVERUM (norvég) 30–34 (15–19)
Szeged
2800 néző. V: Nikolics, Sztojkovics (szerbek)
SZEGED: Mikler R. – B. Radivojevics 5 (4), Garciandia, Martins 5, BÁNHIDI 6, Bodó 2, Blonz 1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, MACKOVSEK 5, Sostaric 3, ifj. Rosta M. 1, Frimmel 1, Tönnesen 1.
Edző: 
Juan Carlos Pastor
ELVERUM: IMSGAARD – Lien 2, MÁTHÉ 6, Fingren, E. Johansson 3, Langaas 2, HELDAL 5. Csere: Fries (kapus), T. GRÖNDAHL 9 (4), PETTERSEN 4, Solstad 2, Hedberg 1, Moen Nilsen.
Edző: 
Börge Lund
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–2. 7. p.: 4–3. 11. p.: 5–8. 15. p.: 9–9. 22. p.: 11–15. 26. p.: 15–15. 28. p.: 15–17. 32. p.: 15–20. 37. p.: 19–21. 42. p.: 21–26. 47. p.: 24–28. 52. p.: 26–31. 57. p.: 30–33.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor: 
– El kell ismernem, nem volt esélyünk a győzelemre a remek napot kifogó Elverum ellen. Amikor az első félidő hajrájában egyenlítettünk, felcsillant ugyan a remény, ám a szünetig újra vezetett, sőt négygólosra növelte előnyét ellenfelünk. Sok problémával küzdöttünk a mérkőzés folyamán, különösen a védekezésünk volt gyenge. Figyelmetlenségünkre jellemző, hogy a kipattanó labdákat rendre nem mi szereztük meg, mi több, ezekből gólokat lőttek Máthé Dominikék. Nem jött jól a válogatott szünet, de ezzel együtt kell élnünk, és mielőbb vissza kell találnunk a győztes útra.

Börge Lund: – Magas hőfokú, sportszerű meccset játszottunk a nagyon erős Szegeddel. A mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy az ellenfél két szlovén klasszisa, a beálló Matej Gaber és az irányító Dean Bombac sérülés miatt nem léphetett pályára. Csapatom minden dicséretet megérdemel, mert hatalmas energiát mozgósított, agresszíven védekezett, és a támadójátéka is színes volt.