Férfi kézi BL: kétszeresen nehéz helyzetben van a Pick Szeged

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 09:36
null
Bodó Richárdékra nehéz meccs vár Flensburgban (Fotó: Szabó Miklós)
Kétszeresen nehéz helyzetben van a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely szerda este a SG Flensburg-Handewitt otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért vívott első mérkőzésen.


Egyrészt (noha a balátlövő Nik Henigman felépült) kulcsembere, a magyar válogatott beálló Bánhidi Bence sérülés miatt nem utazott a csapattal Németországba, másrészt a hagyományosan erős Bundesliga-együttes otthonában még sosem tudott nyerni. Eddig négyszer lett volna rá lehetősége, és kétszer is csak két góllal volt jobb a Flensburg. Legutóbb, 2020 decemberében nagyon keményen kellett küzdenie a németeknek a sikerért, hazai pályán pedig egyszer már le is győzte ellenfelét a magyar együttes: 2018 októberében 30–28-ra diadalmaskodott a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Bár az idény eddigi eredményei alapján a Flensburg nincs éppen bomba formában (csak a negyedik helyen áll a német bajnokságban), és a hatodik helyen végzett a nyolcas BL-csoportban – amelyben otthon 30–27-re nyert, idegenben pedig 28–23-ra kikapott a Telekom Veszprémtől), hazai pályán azért esélyesebbnek számít, a kieséses szakaszban különösen. A Flensburg legnagyobb ásza a friss Európa-bajnok irányító, a svéd Jim Gottfridsson, akit a legutóbbi kontinensviadal legértékesebb játékosának választottak. Nagyon jól megérti magáta német beállóval, Johannes Gollával, akivel negyedik éve játszanak együtt, az ő párosukra különösen kell figyelni.

A Flensburg rendkívül erős a bal oldalon is, a szélen a svéd Hampus Wanne és a dán Emil Jakobsen váltja egymást, akik a BL-idényben 91 gólt szereztek együttesen, a csapat találatainak majdnem egynegyedét. Még bizonytalan a norvég jobbátlövő Magnus Röd játéka, akire pedig nagy szükség lenne a védelemben. A német csapat kimondott célja,hogy mindenképpen előnyt harcoljon ki az április 7-i visszavágóra, mert fel van készülve rá, hogy a Pick Arénában a „pokol fogadja.”

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SZERDA
18.45:
Elverum (norvég)–PSG (francia) (Tv: Sport1)
20.45:
Flensburg-Handewitt (német)–Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
CSÜTÖRTÖK
18.45: Vardar Szkopje (északmacedón)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45:
Porto (portugál)–Montpellier (francia) (Tv: Sport1)

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ

NEGYEDDÖNTŐ
PICK SZEGED/SG Flensburg-Handewitt (német)–Barcelona (spanyol)
TELEKOM VESZPRÉM/Vardar 1961 (északmacedón)–Aalborg Handbold (dán)
Paris Saint-Germain (francia)/Elverum(norvég)–THW Kiel (német)
Montpellier (francia)/FC Porto (portugál)–Kielce (lengyel)
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
PICK SZEGED–SG Flensburg-Handewitt (német)
TELEKOM VESZPRÉM–Vardar 1961 (északmacedón)
Paris Saint-Germain (francia)–Elverum(norvég)
Montpellier (francia)–FC Porto (portugál)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik