Férfi kézi BL: Elegem van már a bronzérmekből... – Marguc

Vágólapra másolva!
2020.12.28. 23:02
null
A veszprémiek szélsője az első félidei érzelemmentes játék miatt volt bosszús az elődöntő után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a 2019–2020-as férfi kézilabda Bajnokok Ligája-idény kölni négyes döntőjének első napján a Telekom Veszprém hosszabbítás után 36–35-re kikapott a THW Kieltől, így kedden a harmadik helyért játszhat a PSG ellen, míg a német együttes készülhet a Barca elleni fináléra.

 

„Elegem van a harmadik helyekből, le vagyok sújtva. El vagyok keseredve, főleg az első félidő miatt. Nem tudom, miért, de energia és érzelmek nélkül játszottunk. A második félidő teljesen más volt, de nagyon máshogyan kell játszani, ha hat gól hátrányból futunk az eredmény után, nagyon sok energiát emésztett ez fel, és már négy góllal is vezettünk. Küzdöttünk, de néhány buta hiba következtében visszajött a Kiel. Hatvan percen át kell küzdeni, nem egy félidőn át” – kezdte a csalódott Gasper Marguc a Sport Tv-n.

Az első félidőben nagy hátrányban lévő magyar csapat négygólos előnyénél már úgy tűnt, hogy zsebben lehet a finálé, de ekkor megtört a lendület.

„Kaptunk két buta hibából két könnyű gólt, ezt követően visszajött a Kiel, amely szintén egy nagyszerű csapat, nem engedhetjük meg, hogy így megkönnyítsük a helyzetét. Valóban megvolt a lélektani momentumunk, de túl könnyelműek voltunk, elpocsékoltuk. A hosszabbításban már felváltva voltunk előnyben, itt már egy kis szerencsére is szükség van. Az igazán fontos tényező ma az első félidő volt” – tette hozzá a szlovén szélső, aki holnapra is nagy küzdést ígért.

„A bronzmeccsen ugyanúgy fogunk küzdeni, mint mindig.
Nyilván nem ugyanaz a mérkőzést, ha az ember bronzéremért játszik, mintha a döntőben szerepel. Ötödször vagyok itt a négyes döntőben, az esélyek tovaszálltak, ezért is vagyok nagyon elkeseredve”
– zárta mondandóját.

A remekül védő Corrales bravúrjainak köszönhetően jött a feltámadás, a veszprémi kapus is az első félidőben könnyen engedett gólok miatt elégedetlen – a bronzmérkőzés viszont nem túlzottan foglalkoztatja.

„A mérkőzés eleje nehéz helyzetbe hozott minket, könnyű gólokat engedtünk, talán négy-öt gólt is kaptunk üres kapuba, aztán volt néhány egyszerű lerohanásuk. Védekezésben ennek ellenére jók voltunk, főleg a második félidőben. A szünetben arról beszéltünk, hogy jól védekezzünk, hozzunk jó döntéseket, ne veszítsünk labdákat, és ezt követően mi tudtuk megnehezíteni a dolgukat, négy góllal is vezettünk, mi is szereztünk üres kapus gólokat. Végül döntetlenre zárult a rendes játékidő, aztán hosszabbításban vesztettünk, nagyon szomorú vagyok, nagyon nehéz volt, különösen rossz, ha így ér véget. Szerettük volna boldoggá tennie a veszprémieket, de hát ilyen a sport, és legalább megmutattuk a lelki erőnket” – kezdte a kapus.

„Sosem gondoltunk azt, hogy ezt már behúztuk, hogy zsebben van a meccs. A final fourban már számtalanszor bebizonyosodott már, hogy itt bármi megtörténhet. Vissza kell néznünk a mérkőzést, olyan sok minden történt. A rendes játékidő végén a Kielnek volt lehetősége, mi visszajöttünk, vezettünk két góllal a hosszabbításban, végül eggyel veszítettünk. Számunkra ez egy szomorú nap, persze egy érzelem dús meccs volt, de zárjuk most már le” – folytatta.

A keddi bronzpárbajban a PSG ellen lép pályára a veszprémi gárda.

„Persze, ismerjük az ellenfelet, de nem tudom, miért is kell a harmadik helyért játszani, tele vagyunk mérkőzésekkel. Mindennél jobban meg akartam nyerni ezt a final fourt, a PSG-ben kezdtem ezt a kiírást, most ellene fejezzük be a Veszprémmel.”

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón David Davis vezetőedzőt arról faggatták, hogy a nagy feltámadást követően négygólos előnyben is volt a csapata, valamint a ráadásban is ment kettővel, és hogy ezekben a pillanatokban miért nem tudta megőrizni a lélektani előnyt.

„Nagyon sokat készültünk erre a meccsre, de egyértelmű, hogy nem így szerettük volna kezdeni, szerintem az első 15-20 perc miatt veszítettük el a meccset. Igen, visszajöttünk, harcoltunk, de az elejétől kellett volna. Gratulálok a játékosaimnak az erőfeszítéseikért, amivel visszajöttünk, de ez végül ma nem volt elég. Küzdünk tovább, megpróbálunk újra bejutni a final fourba, és erősebben térni vissza. Természetesen sok sikert a Kielnek a fináléban” – mondta David Davis.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2019–2020
NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN
ELŐDÖNTŐ

THW KIEL (német)–TELEKOM VESZPRÉM 36–35 (18–13, 29–29, 32–34) – hosszabbítás után
Köln, Lanxess Arena, zárt kapuk mögött.Vezette: Andreu Marín, Ignacio García Serradilla (spanyolok)
KIEL: N. Landin – EKBERG 7 (4), Weinhold 3, PEKELER 8, Wiencek 2, SAGOSEN 5, Dahmke 3. Csere: Quenstedt (kapus), Reinkind 1, ZARABEC 3, DUVNJAK 4, Voigt. Edző: Filip Jícha
VESZPRÉM: CORRALES – GASPER MARGUC 7, Maqueda 1, Nenadics 2, A. Nilsson 2, BOROZAN 7, Mahé 4 (3). Csere: Cupara (kapus), B. Blagotinsek, Manaszkov 2, Moraes 1, Tönnesen, LÉKAI 4, JAHJA 5. Edző: David Davis
Az eredmény alakulása. 3. perc
2–0.12. p.:7–6.17. p.:12–10.26. p.:17–10.37. p.:22–16.41. p.:22–20.43. p.:24–21.50. p.:24–28.56. p.:29–28.68. p.:35–34
Kiállítások:
14, ill. 12 perc
Hétméteresek:
4/4, ill. 3/3

A másik elődöntőben
Barca (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 37–32 (18–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik