Férfi kézi BL: Bánhidi Bence és három veszprémi az álomcsapatban

R. B., V. SZ.R. B., V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 11:51
null
A szegedi Bánhidi Bence volt a BL-idény legjobb beállója a szurkolók szerint (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta a férfi Bajnokok Ligája 2019–2020-as álomcsapatát, amelyben Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), valamint a Telekom Veszprémből Manuel Strlek, Blaz Blagotinsek és David Davis vezetőedző is helyet kapott.

Mint ismert, az EHF ezúttal is tíz kategóriában várta a szurkolók szavazatait. Minden kategóriában egy jelöltet a sorozatban szereplő edzők neveztek meg, a többi négy az EHF szakértőinek és az újságíróknak a voksaiból jött össze. Összesen körülbelül 34 ezren voksoltak a szövetség felületein.

Érdekesség, négy kategóriában az nyert, akit az edzők javasoltak. A tavalyi álomcsapatbólcsupán ketten, a Paris Saint-Germainben kézilabdázó Mikkel Hansen és a Veszprémet erősítő Blaz Blagotinsek került be idén a legjobbak közé.

A legjobb edzőnek megválasztott David Davis, a Veszprém trénere elmondta, bár álomcsapatot hirdettek, szakmailag még messze az idény vége.

„A motivációval nem lesz gond, hiszen mire Kölnbe utazunk, már játékban leszünk, és a játékosok várhatóan jó formában lesznek, így ebből még előnyünk is származhat, taktikailag ugyanakkor még nem látok előre, hiszen decemberig sok idő van hátra, és nem hagyatkozhatom az eddigi tapasztalatokra, mivel ez az év a járvány miatt teljesen másképp néz ki, mint eddig... – mondta David Davis. Maga a négyes döntő azonban semmi másban nem fog különbözni az eddigiektől, csak az időpontban, de nem aggódom, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni rá.”

MINIINTERJÚ BÁNHIDI BENCÉVEL

– Kárpótolja ez az siker?
Örülök, hogy ennyien gondolták úgy, hogy én voltam a csonka szezon legjobbja, de kicsit keserű a szám íze, mert nem tudtunk végigmenni az úton, amit terveztünk, pedig a játékunkat és az erőnket látva nagyon jó esélyünk lett volna bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Ennek ellenére minden ilyen siker elismerése a munkának, amit elvégzek és elvégzünk a csapattársaimmal, az pedig szinte álomszerű, hogy fél év alatt a magyar válogatottal és a klubcsapatommal is sikerült ilyet elérnem.

– A final four részvevőiről az európai szövetség határozott, a Szeged pedig kimaradt.
Ebben a helyzetben nehéz volt jó döntést hozni, de az, hogy az EHF így döntött, nem is biztos, hogy a legjobb vagy igazságos. A pályán esélyünk lett volna kiharcolni a négyes döntőbe jutást, a döntés után viszont a következő szezonban bizonyíthatunk. Képesek vagyunk rá, mert erős a csapatunk, és minden apró vagy nagyobb csapat-, vagy egyéni elismerés segíthet: nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb beálló-címet sem érdemelhettem volna ki, ha nincs olyan csapat a pályán, amely segít nekem.

– Van olyan meccs a csonka idényből, ami jobban megmaradt?
Több olyan találkozó is volt, amire szívesen gondolok vissza, de egyértelműen kiemelkedik az Aalborg elleni, idegenbeli meccs, mert nemzetközi szinten tizenegy gólt dobni nem mindennapi dolog, pláne a Bajnokok Ligájában.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 2019–2020
AZ ÁLOMCSAPAT POSZTONKÉNT


KAPUS
Niklas Landin (THW Kiel) – 10 070 szavazat

JOBBSZÉLSŐ
Niclas Ekberg (THW Kiel) – 9464 szavazat

JOBBÁTLÖVŐ
Alex Dujshebaev (Kielce) – 9650 szavazat

IRÁNYÍTÓ
Mikkel Hansen (PSG) – 9543 szavazat

BEÁLLÓ
Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged) – 11 430 szavazat

BALÁTLÖVŐ
Sander Sagosen (PSG) – 14 004 szavazat

BALSZÉLSŐ
Manuel Strlek (Telekom Veszprém) – 12 053 szavazat

A LEGJOBB VÉDŐ
Blaz Blagotinsek (Telekom Veszprém) – 10 586 szavazat

A LEGJOBB FIATAL
Aleix Gómez (Barcelona) – 9092 szavazat

A LEGJOBB EDZŐ
David Davis (Telekom Veszprém) – 9745 szavazat

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik