Férfi kézi BL: Pastor a koronavírusos, a Flensburgnak adták a két pontot

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.28. 18:10
null
Juan Carlos Pastor is elkapta a koronavírust (<strong>Fotó</strong>: Török János/Délmagyarország)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a várakozásnak megfelelően vasárnap döntött az elmaradt Szeged–Flensburg Bajnokok Ligája-csoportmeccsről: a gyakorlatnak megfelelően a vétlen félnek, azaz ebben az esetben a német csapatnak adta 10–0-s gólkülönbséggel a győzelemért járó két pontot.

A szegedi csapat szombat estehivatalos csatornáin keresztüljelentette be, hogy egyik stábtagja koronavírustesztjének eredménye pozitív lett. Szűcs Ernő Péter, a Szeged elnöke a Sport Tv Harmadik félidő című műsorában vasárnap este elárulta, Juan Carlos Pastor vezetőedző az érintett. A spanyol szakembert elkülönítették, tünetei egyelőre nincsenek, a csapat többi tagjának teszteredményei negatívak – kérdés, így lesz-e a jövő héten is.

Az EHF úgy döntött, a történtek miatt nem lehet megrendezni a vasárnapi találkozót, így azt hivatalosan is törölte. A pontokról vasárnap született döntés, és az eddigi gyakorlatnak megfelelően a vétlen fél kapta a két pontot 10–0-s gólkülönbséggel. Ez most a Flensburgnak kedvezett.

Merthogy korábban két meccs esetében is számukra kedvezőtlen döntést hozott az EHF, amely után rendkívül dühösen nyilatkoztak a német csapat vezetői, többek között azt sérelmezve, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül született a döntés. Az európai szövetség erre közleményben utasította vissza a vádakat, helyesbítésre kérve a Flensburgot.

A németek a mai reakciójukban már részben finomítottak a véleményükön, de azt fenntartották, hogy hivatalosan nem közölték velük, pontosan milyen szempontok szerint születik döntés a határidőig nem pótolható meccsekről.

Így már negyediknél előrébb nem végezhet a Szeged, és egy párizsi vereséggel – már ha el tud utazni – visszacsúszhat a hatodik helyre (az összevetés miatt a Portónak elég egy győzelem, ahogy a Meskov Bresztnek is, hogy megelőzze – utóbbi ráadásul megkaphatja az elhalasztott Porto elleni meccs két pontját is). Így a PSG ellen bravúr kell, mert a hatodik hellyel valószínűleg a Kiel jönne a Szegednek.

„Én már régen elvesztettem a fonalat. Azt hiszem, már a breszti eset kapcsán, amire egyébként azóta sem kaptunk semmilyen hivatalos választ az EHF-től, hogy miért döntöttek akkor így – mondta Szűcs Ernő Péter a Harmadik félidőben. – Mint ahogyan most is valószínűleg majd egy zavaros magyarázatot kapunk, hogy most meg miért döntöttek így. Lassan lesz egy ilyen Lex Szeged, ami a józan észnek, a sportszerűségnek meg mindennek ellentmond. Azért érdekes ez, mert amikor azt mondtuk Bresztben, hogy nem szeretnénk játszani, mert komoly veszély van arra, hogy megfertőződünk, akkor rákényszerítettek minket arra, hogy játsszunk. Amikor viszont azt mondjuk, hogy játszani szeretnénk, mert az edző kivételével mindenki negatív tesztet produkált, akkor meg azt mondják, hogy ne játsszunk. Biztos bennem van a hiba, de én ezt már nem értem.”

„Azt gondolom, hogy azon érvek alapján, amelyek miatt a mai mérkőzést törölték, nekünk nem szabad elindulnunk Párizsba. Akkor vigyük ezt a gondolkodást végig, hogy veszélyeztetjük az olimpiai selejtezőt, mert mi van, ha tovább fertőzünk, mert most lappangási idő van, és a többi, és a többi. Azt gondolom, az lenne a teljesen logikus, ha törölnék azt a mérkőzésünket, és nyilván a két pontot a Párizsnak adnák.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, A 6. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Mol-Pick Szeged–Flensburg-Handewitt (német) 0–10 – megállapított eredmény

A SZEGED HÁTRALÉVŐ CSOPORTMECCSE
Március 4. (csütörtök), 20.45:
PSG (francia)–Mol-Pick Szeged

AZ A-CSOPORT FRISSÍTETT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel) 13 9 1 3 414–383 +31 19
2. Flensburg (német) 13 9 1 3 310–308 +2 19
3. Paris SG (francia) 12 7 1 4 334–298 +36 15
4. MOL-PICK SZEGED 13 6 7 318–319 –1 12
5. Meskov Breszt (fehérorosz) 12 5 1 6 337–348 –11 11
6. FC Porto Sofarma (portugál) 12 4 2 6 323–321 +2 10
7. Vardar Szkopje (északmacedón) 13 3 3 7 303–314 –11 9
8. Elverum Handball (norvég) 12 2 1 9 327–375 –48 5
A TOVÁBBI MEGÁLLAPÍTOTT EREDMÉNYEK
A-CSOPORT
PSG (francia)–Vardar Szkopje (északmacedón) 5–5
Elverum (norvég)–MOL-PICK SZEGED 0–10
Vardar Szkopje (északmacedón)–PSG (francia) 0–10
Flensburg (német)–Vardar Szkopje (északmacedón) 0–10
Porto (portugál)–Flensburg (német) 10–0
B-CSOPORT
Motor Zaporizzsja (ukrán)–THW Kiel (német) 10–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik