Férfi kézilabda BL: a Veszprémnek most is megvan a terve

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 09:44
null
Andreas Nilsson szerint jó formában és frissen várja a Veszprém a Vardar elleni visszavágót (Fotó: Szabó Miklós)
A beálló Andreas Nilsson szerint nem dőlhetnek hátra a Vardar elleni visszavágó előtt, és nem is foglalkoznak a BL-negyeddöntővel, de szerdára azért megvan tervük és az önbizalmuk is.


Papíron izgalommentes lesz a Telekom Veszprém BL-nyolcaddöntő-visszavágója, az RK Vardar otthonában kiharcolt nyolcgólos előnynek bőven elégnek kell lennie. A szkopjei győzelem fantasztikus játékkal párosult, a kapuban Rodrigo Corrales, a mezőnyben a nyolcgólos beálló, Andreas Nilsson remekelt.

„Nemcsak én, hanem az egész csapat jó formában van, és bár az idény második felében járunk, még frissek vagyunk
– mondta a 31 éves svéd játékos. – Jó a légkör a csapatban, élvezzük a játékot, és megvan a kellő önbizalmunk. Rasmus Lauge kivételével mindenki egészséges, és szorítunk, hogy ez így is maradjon, ne legyen több hiányzónk.”

Nilsson szerint a nyolcgólos idegenbeli siker ellenére sem nyugodtak meg, egyrészt mert nem biztos, hogy a visszavágón is lesznek hasonlóan kiemelkedő teljesítmények a csapatban, másrészt hatvan perc még hátravan a párbajból, és a BL-ben semmi sem garantálható.

„Ugyanúgy kell koncentrálnunk és játszanunk a visszavágón is, mint Szkopjéban. A Vardar jó csapat, kitűnő játékosai vannak, jobbátlövőposzton különösen, úgyhogy nem lehet az első meccsből kiindulni. De akárcsak azon a találkozón, most is kész a tervünk, és reméljük, a visszavágót is megnyerjük” – tette hozzá Nilsson, aki elöl és hátul is oszlopos tagja az Építőknek, bár bevallotta, hogy támadásban kicsit jobban szeret játszani, a védekezésben csak az elmúlt két-három évben fejlődött nagyot.

„Védekezésben vissza tudom adni, ha támadásban kapok egy pofont! – tette hozzá nevetve, rávilágítva a védekezés-támadás kapcsolatának egészen más aspektusára. A továbbjutásra és a dán Aalborg elleni negyeddöntőre ugyanakkor igyekszik nem gondolni. – Nincs itt az ideje. Most a Vardar videóit nézzük és elemezzük, egyelőre nem sokat beszélünk a dánokról.”

A Telekom Veszprém–RK Vardar visszavágó szerdán 18.45-kor kezdődik a Veszprém Arénában.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ
SZERDA
18.45:
Telekom Veszprém–Vardar Szkopje (északmacedón) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45:
Montpellier (francia)–Porto (portugál) (Tv: Sport1)

CSÜTÖRTÖK
18.45: Pick Szeged–Flensburg-Handewitt (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45:
PSG (francia)–Elverum (norvég) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik