Férfi kézi: Az Eurokupa jó felkészülés volt az Eb-re – Máthé

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.05.01. 16:52
null
Jogos az öröm – a magyar férfi kézilabda-válogatott megnyerte az Eurokupát (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–22-re legyőzte a horvátokat az Eurokupában, ezzel az is eldőlt, hogy Gulyás István együttese megnyerte a sorozatot. A találkozó után Máthé Dominik kiemelte, az itt lejátszott mérkőzések jól szolgálták a felkészülést a januári, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra. 

Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta.

„A horvát válogatott a héten már a harmadik mérkőzését játszotta, az első félidőben mégis megvalósította az elképzeléseit. A mi játékunknak nem volt dinamikája, megfogták, megtörték a horvátok, és ehhez párosult náluk a jó kapusteljesítmény is. A második félidőre azonban elfáradtak, mi tudtuk uralni a mérkőzést,és meg is nyertük.

Máthé Dominik, a magyar válogatott jobbátlövője.

„Nagyot harcolt a horvát válogatott, különösen az első félidőben nagyon nehéz volt átjátszani az öt egyes védekezését. Emellett Ivan Pesic is remekül védett mindkét játékrészben. Úgy gondolom, nálunk a második félidőre egy másik csapat jött ki a pályára, feltörtük a védelmüket, s ezáltal megnyertük a meccset. Nagyon örülünk, hogy megnyertük az Eurokupát. Jó felkészülés volt a sorozat a januári Európa-bajnokságra.”

Hrvoje Horvat, a horvát férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya így értékelt.

„Igen nehéz, kemény mérkőzést játszottunk, amelyen különösen az első félidőben a védelmek domináltak. A meccs első szakaszában mutatott védekezést végül nem tudtuk hatvan percen keresztül megvalósítani. Noha az eredménnyel nem vagyok elégedett, a mutatott játékkal viszont igen, hiszen nagyon fiatal csapattal érkeztünk Magyarországra, s erős ellenféllel találtuk magunkat szembe. Ezen a találkozón látszott, a horvát férfi kézilabdának van jövője.

Lovro Mihic, a horvát válogatott balszélső így látta a meccset.

„A magyar válogatott jobbnak bizonyult nálunk, de mi is nagyot küzdöttünk a nehézségeink– sérülés, koronavírus– dacára. Büszke vagyok a csapatomra.”

FÉRFI KÉZILABDA EUROKUPA
6. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 26–22 (9–10)
Veszprém, zárt kapuk mögött. V:
Baumgart, Wild (németek)
MAGYARORSZÁG:Mikler – RODRÍGUEZ P. 5, MÁTHÉ 5 (1), Lékai, BÁNHIDI 3, Bodó 2, Bóka 1.Csere:Bősz (kapus), Sipos, Szita 1, Ligetvári, TOPIC 4, Hanusz 1, Leimeter 3, Kovacsics P. 1.Szövetségi kapitány:Gulyás István
HORVÁTORSZÁG:PESIC – Cupic 5 (5), Sebetic 3, KUSAN 3, Lucin 3, D. Mandic 2, PAVLOVIC 4.Csere:Mihic, Godec, Nacinovic, Matanovic 2.Szövetségi kapitány:Hrvoje Horvat
Az eredmény alakulása. 6. perc:3–1.10. p.:4–5.15. p.:5–8.23. p.:8–8.38. p.:12–15.44. p.:16–16.49. p.:19–19.55. p.:23–19.57. p.:24–21
Kiállítások:8, ill. 12 perc

Hétméteresek:2/1, ill. 5/5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik