Férfi kézi: Bartók Donát szerződést bontott Spanyolországban, Császárékhoz igazolt

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 14:30
null
Bartók Donát szakított spanyol klubjával (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
A spanyol élvonalbeli Bidasoa Irún a hivatalos honlapján bejelentette, szerződést bontott Bartók Donáttal, a csapat magyar válogatott kézilabdázójával. A 24 éves balátlövő a svájci Kadetten Schaffhausenbe, Császár Gábor klubjába igazolt.

A 24 éves jobbátlövő 2020 januárjában igazolt Spanyolországba, két és fél évre szóló megállapodást kötött a Bidasoával, amely a mostani bajnokságban a 2. helyen áll a Barcelona mögött.

A spanyol liga honlapja alapján Bartók a mostani idényben 14 mérkőzésen összesen 49 gólt dobott a bajnokságban.

FRISSÍTÉS: a svájci élvonalbeli Kadetten Schaffhausen csütörtökön bejelentette Bartók Donát szerződtetését, aki így egy csapatban szerepelhet Császár Gáborral. A 36 éves irányítónak az idény végén lejár a szerződése, s másik svájci csapatban, az Amicitia Zürichben folytatja.

Bartók másfél évre szóló szerződést kötött új csapatával, amely a harmadik helyen áll a svájci bajnokságban – igaz, két meccsel kevesebbet játszott, mint az éllovas Pfadi Winterthur.

Bartók szerződtetésére azért volt szüksége a svájciaknak, mert a csapatkapitányt, Dimitrij Küttelt nemrég rákkal diagnosztizálták.

Érdekesség, a Schaffhausen egy csoportban szerepel a Tatabányával, Bartók Donát korábbi együttesével az Európa-liga csoportkörében.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik