Férfi kézi: Abalo mégsem vonul vissza, Japánban folytatja

Vágólapra másolva!
2021.09.17. 14:03
null
Luc Abalo a francia válogatottal aranyérmet nyert Tokióban (Fotó: AFP)
A franciák 37 éves világklasszisa, Luc Abalo a japán férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Zeekstar Tokiónál folytatja a pályafutását – írja a klub közleménye.


A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok Luc Abalo 2020 nyarán tervezte a visszavonulását, de mivel a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a tokiói olimpiát, így még egy évet ráhúzott. Az előző évadot a Máthé Dominiket is foglalkoztató norvég Elverumnál töltő jobbszélső Tokióban aranyérmet nyert a francia válogatottal, de mégsem hagyja abba a játékot. A 37 éves világklasszis a Zeekstar Tokióban folytatja a karrierjét.

A klub honlapján elárulta, hogy mindig elismerte a japán emberek szorgalmát és komolyságát, úgy gondolta, jól tudja majd hasznosítani a tudását és a tapasztalatát a helyi kézilabdázás. Továbbá a művészetek és a japán kultúra is vonzotta. Abalo az ősz folyamán érkezik meg Japánba.

A válogatott mellett klubszinten is a csúcsra ért
Luc Abalo a francia Ivryben kezdte a pályafutását, 2008-ban igazolt a spanyol Ciudad Realhoz (később Atlético Madrid), amellyel 2009-ben Bajnokok Ligáját nyert. Ezt követően 2012 és 2020 között a PSG Handball játékosa volt. Az előző évadot a norvég Elverumnál töltötte. A francia válogatottal három olimpia aranyérem mellett ugyanennyi világbajnoki és Európa-bajnoki címet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik