Férfi kézi: a Veszprém kikapott első felkészülési mérkőzésén

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 17:32
null
Vereséggel nyitotta a felkészülést a Veszprém (Fotó: handballveszprem.hu)
Meglepő, 32–31-es vereséget szenvedett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Balatonfüred elleni felkészülési mérkőzésen.

 

A Veszprém Rasmus Lauge és Manuel Strlek mellett az olimpián pályára lépő játékosai nélkül utazott a Balatonfüredhez. Momir Ilics vezetőedző bemutatkozása pedig nem sikerült jól a bakonyi gárda kispadján, a Balatonfüred ugyanis 32–31-re győzött. Veszprémi oldalon a 9 gólig jutó Petar Nenadics és a 8 gólt szerző Gasper Marguc volt a legeredményesebb. A füredieknél a magyar válogatott Rodríguez Pedro vitte a prímet 8 találatával.

„Nagyon kemény edzőtábor után érkeztünk Balatonfüredre. A mérkőzés első felében jól kézilabdáztunk, utána viszont visszaestünk támadásban és védekezésben is. Sokat kell dolgoznunk, az öt-hat hiányzó játékosainkkal kiegészülve sokkal jobb játékot fogunk nyújtani” – értékelt a találkozót követően Momir Ilics a klub honlapján.

A magyar bajnok Szeged a korábbi kétszeres BEK-győztes Metaloplasztika Sabac ellen játszott felkészülési mérkőzést. Juan Carlos Pastor együttese a Dabas kiütése után szerb ellenfelének sem kegyelmezett, végül 39–16-ra győzött. A Tisza-partiak legjobb gólszerzője a 7-szer beköszönő norvég szélső, Alexander Blonz volt.

KÉZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Balatonfüred–Telekom Veszprém 32–31 (13–13)
Pick Szeged–Metaloplasztika Sabac (szerb) 39–16 (23–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik