„Jól érzem magam a Benficánál, az eleje azért nehéz volt a költözéssel és egyéb dolgokkal, de a csapat környékén minden rendben. Tíz év után mindenkit ismertem a magyar bajnokságban, itt bárhová megyünk, többet kell készülnöm az ellenfelekből. Portugáliában kicsit más kézilabda-kultúrával találkoztam, de meg lehet szokni. A válogatottba való bekerülés akkor is célom lett volna, ha nem állok légiósnak, de úgy éreztem, hogy kellett a változás” – mondta Juhász Ádám, aki videónkban arról is beszél, könnyebbséget jelentett-e, hogy a válogatottnál dolgozott már együtt a Benficát is irányító Chema Rodríguezzel. Emellett szóba kerül az is, hogy új csapatában mennyi játéklehetőséghez jut a 26 éves irányító.

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok
: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Mol Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Rodriguez Álvarez Pedro (Mol Tatabánya), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát)
Irányítók: Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (SL Benfica, portugál), Lékai Máté (Ferencváros)
Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Topic Petar (Mol Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Pick Szeged), Győri Mátyás (Mol Tatabánya)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Dinamo Pancsevo, szerb)

Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

Férfi Eb-selejtezők, 6. csoport, 1-2. forduló:
Október 12., szerda, Érd:

18.30: MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA
Október 16., vasárnap, Tbiliszi:
16.00: GRÚZIA–MAGYARORSZÁG

A csoport negyedik csapata Svájc. A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb csoportharmadikja jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.