Férfi kézi: a NEKA kapusa Mezőkövesdre igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 22:12
A Nemzeti Kézilabda Akadémia kapusa, Győri Kristóf a Mezőkövesdi KC-hoz igazolt. Az NB I-es klub hálóőre, Tóth Koppány keresztszalag-sérülést szenvedett, és több hétre kidőlt a sorból, emiatt vált szükségessé új kapus szezon közbeni szerződtetése.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia a magyar kézilabdasport érdekeit előtérbe helyezve – a kapusposztra való tekintettel – járult hozzá a kölcsönadáshoz, így a NEKA alapemberének számító fiatal játékos lehetőséget kap az első osztályban való bizonyításra.

Győri Kristóf az MKSZ tehetségeket menedzselő Elit programjának tagja, és komoly erőssége a százszázalékos mérleggel első helyen álló ifjúsági, illetve NB I/B-ben szereplő NEKA-csapatnak. A 18 esztendős sportoló kettős játékengedéllyel véd a Mezőkövesdben, ami azt jelenti, hogy a NEKA NB I/B-s mérkőzésein továbbra is pályára léphet, az ifjúsági csapatban ugyanakkor nem.

Az igazolás kapcsán Juhász István, az MKSZ Elit program vezetője elmondta:

Az MKSZ nemrég elindított Elit programjának az első eredményét könyvelhetjük el Kristóf NB I-be kerülésével. A program egyik alapvetése, hogy az abban szereplő sportolók képességeikhez mérten a legmagasabb osztályban pallérozódjanak, ami segíti a fejlődésüket. Jelen esetben szeretném megköszönni a Nemzeti Kézilabda Akadémiának a rugalmasságát az Elit programban szereplő játékos átigazolása kapcsán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik