Férfi kézi: A múltat magunk mögött kell hagynunk – Chema Rodríguez

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2022.04.17. 07:14
null
Chema Rodríguez a szombati mérkőzésen (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott 31–22-re legyőzte Izraelt vb-selejtezőn, és kijutott a jövő évi, lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra. A szombat esti tatabányai mérkőzés után Chema Rodríguez a következőképpen értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

– Megkönnyebbült?
– Nagyon, hihetetlenül nehéz volt ez a párharc – válaszolta Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Tel-Avivba már eljutni sem volt könnyű, ráadásul nem is játszottunk jól, de legalább nyertünk idegenben, és ez a lényeg. Tudtuk, hogy az izraeliek stílusa nem fekszik nekünk: alacsonyak, gyorsak, miközben mi magasak és erősek vagyunk. A visszavágó első félidejében is ebből akadtak problémák, csak a második játékrészre állt össze a védelmünk. Mégis, ami a legfontosabb: kijutottunk a világbajnokságra!

– Habár a kinti meccshez képest ezúttal jobban védekeztünk, sokáig mégsem tudtuk megállítani az ellenfél irányítóját.
– Jól látja, Joav Lumbroszo tényleg sok gondot okozott nekünk. Összességében elmondható, a tatabányai meccs második harminc percében nyújtott a legjobb teljesítményt, mindig így kellene játszanunk.

– A játékosok is megnyugodtak?
– Remélem, hogy igen, mert a fejekben még ott van a csalódáskeltő Európa-bajnoki szereplés. Idegesek voltunk, éppen ezért kellett egy ilyen mérkőzés itthon, hazai közönség előtt, hogy megnyugodjanak a lelkek. Büszke vagyok a srácokra, és arra is, hogy őket irányíthatom, tényleg mindent beleadnak, egy rossz szavam sem lehet rájuk.

– Mi lesz ezután a legfontosabb feladat a válogatottnál?
– Folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk, a múltat magunk mögött kell hagynunk. Ősszel jönnek az Eb-selejtezők, majd megyünk a vébére, innentől tényleg csak élvezni kell a kézilabdázást, és akkor az eredmények is jönnek majd.

„HASZNOS TAPASZTALATOKKAL GAZDAGODTUNK”
Asszaf Levi, az izraeliek másodedzője: – Nehéz ellenfelet kaptunk, a magyar válogatott nem a mi szintünk, hazai pályán mégis sikerült megszorongatnunk. Nem kezdtük jól a visszavágót, megilletődöttek voltunk, nem vagyunk hozzászokva ennyi nézőhöz és ilyen létesítményhez, beletelt jó néhány percbe, mire megtaláltuk a fonalat. A második félidő eleje sem a miénk volt, viszonylag hamar kinyílt az olló, onnantól futnunk kellett az eredmény után. Összességében hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, remélem, az Európa-bajnokságra sikerül kijutnunk.


FÉRFI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 31–22
(15–13)
Tatabánya, 5000 néző. Vezette: Jovic, Arnautovic (bosnyákok)
MAGYARORSZÁG: Mikler R. – RODRÍGUEZ P. 5, ANCSIN G. 6, Győri M., Topic 3, SZITA 6, Bóka 4. Csere: SZÉKELY M. 1 (kapus), Sipos A., Bodó 1, HANUSZ 3, Szöllősi Sz. 2, Leimeter, Fazekas G., Ligetvári. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
IZRAEL: TEPPER – Sztelman, Moszindi2, Nacia 2, LUMBROSZO 7, A. Cohen 2, Gurman. Csere: Samir (kapus), Szarfati 1, Appo, DAJAN 4, Bodenheimer, Szidi 3 (1), Skalim 1, N. Cohen. Szövetségi kapitány: Oleg Butenko
Az eredmény alakulása. 9. perc: 4–1. 16. p.: 8–4. 19. p.: 8–7. 24. p.: 12–9. 35. p.: 20–14. 39. p.: 20–18. 44. p.: 24–19. 55. p.: 29–21
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1

Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel (64–54-es gólkülönbséggel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik