Férfi kézi: a horvátok menesztették a tátogó kapitányt, és kinevezték utódját

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 19:35
null
Már nem Hrvoje Horvat a horvátok kapitánya (Fotó: AFP)
Mint ismert, a horvát férfi kézilabda-válogatott a 9. helyen végzett a lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságon. Horvátországban egyértelműen csalódásként élték meg a szereplést, ezért a honi szövetség nagytakarítást tartott – kapitányváltással.


A horvát válogatott világbajnoki célja a negyeddöntős szereplés, ezzel együtt a 2024-es olimpiai selejtező kiharcolása volt a lengyel, svéd közös rendezésű tornán, ám ez nem jött össze, mert a 9. helyen zártak a horvátok.

A Horvát Kézilabda-szövetség ezt csalódásnak élte meg – még úgy is, hogy a későbbi világbajnok dánokkal döntetlent játszott, s csak a skandináv óriás, valamint az olimpiai elődöntős Egyiptom zárt előtte a középdöntőben – ezért a teljes stábot, köztük a szövetségi kapitányt és a szövetség alelnökeit is menesztette. Utóbbit hivatalos közleményben jelezték szerdán.

A horvátok eddigi kapitánya, Hrvoje Horvat hazája utolsó vb-meccsét követően eléggé furcsa, tátogással kísért interjú miatt került a figyelem középpontjába. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az volt az utolsó meccse a kispadon, a mostani közlemény ezt meg is erősítette.

 

A menesztett kapitány utódja a 60 esztendős Goran Perkovac lett, aki játékosként 192-szeres horvát válogatottnak és olimpiai bajnoknak vallhatja magát. A rutinos tréner 2013 óta klubcsapatokat irányított, de előtte a svájci és a görög válogatott szövetségi kapitánya is volt.

A menesztések egyébiránt a korábbi legendás horvát kapitány, a szakmai koordinátorként tevékenykedő Lina Cervar javaslatára történtek, ezt követően pedig felmentették pozíciója alól, mivel megszűntek koordinátori funkciói.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik