Férfi kézi: a horvát rekordbajnok kivásárolta a Csurgó átlövőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 19:49
null
Leimeter Csaba horvát BL-csapatnál folytatja (Fotó: Török Attila)
Pár nappal a Csurgó férfi kézilabdacsapatának első idei bajnokija előtt a horvát PPD Zagreb kivásárolta élő szerződéséből Leimeter Csabát.

A 26 éves jobbátlövő 2019-ben Budakalászról érkezett Csurgóra, első idényében még nem számított alapembernek, de a most futó idényben már egyértelműen húzójátékosa a csapatnak, 11 bajnoki mérkőzésen 32 gólt lőtt. A Spanyolország és Horvátország elleni Eurokupa-meccseken a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.

A vasárnapi, Veszprém elleni bajnokin már nem lesz ott a Csurgóban, ugyanis a bakonyiakkal azonos BL-csoportban szereplő PPD Zagreb kivásárolta.

„Nehéz döntést kellett meghoznunk, hiszen mindamellett, hogy vonzó ajánlatot kaptunk Leimeter Csaba kivásárlását illetően, mérlegelnünk kellett azt is, hogy egy olyan játékost kellene nélkülöznünk a tavaszi szezonra, aki mind támadásban, mind védekezésben az idei csapatunk egyik alapembere. Természetesen konzultáltunk a játékossal, és értékelve az ő érdekeit, valamint kérését is szem előtt tartva azt a döntést hoztuk, hogy elfogadjuk a zágrábiak ajánlatát” magyarázta Erdélyi Péter ügyvezető a cskk.hu-nak.

A PPD Zagreb 1992 óta az összes horvát bajnoki kiírást megnyerte, miként két kivétellel az összes Horvát Kupát is. A BL-főtáblán ezúttal a B-csoportban szerepel egyebek mellett a Telekom Veszprém, a Barcelona és a THW Kiel társaságában. Miután az őszi idényben mind a hét BL-mérkőzését elveszítette, a Zagreb jelenleg pont nélkül áll a csoport nyolcadik, utolsó helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik