Férfi kézi: a Csurgó indulna az EHF-kupában, ha a Gyöngyös nem tud

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.04.14. 13:36
null
Alem Toszkics marad Csurgón (Fotó: cskk.hu)
A Csurgó férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján közölte, hogy Alem Toszkics irányítja a csapatot a jövőben is, Erdélyi Péter ügyvezető igazgató pedig elmondta: ha a Gyöngyös nem vállalja az EHF-kupában való indulást, a klub mindenképpen kilépne a nemzetközi porondra.

A 147-szeres szerb válogatott Alem Toszkics játékosként érkezett Csurgóra 2018-ban, majd tavaly szeptemberben Bencze József lemondását követően kérték fel, hogy segítse Baranyai Norbert és Pavlovics Darko munkáját. Időközben megszerezte az edzői képesítést Szerbiában, és ugyanerre készül idén nyáron Magyarországon is. Ahogy a Csurgó honlapja fogalmaz, „a karmesteri pálca is Toszkics kezébe kerül.”

„Nem titok, hogy már a télen megállapodtunk Alemmel a folytatásról, és az sem, hogy elsősorban a családját kellett meggyőzni a folytatást illetően – mondta Erdélyi Péter, a Csurgó ügyvezető igazgatója a klub honlapjának. – Egyértelműen látszódik az az út, amelyet ő követ, a mentalitása pedig azonnal átragadt a még tanulni, bizonyítani akaró játékosokra. Fiatal kézilabdázóink rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban, erről az útról pedig nem szeretnénk letérni. Kétségtelen, hogy a váci vereségünk rendkívül fájó, azt leszámítva azonban többé-kevésbé a vártaknak megfelelően teljesítettünk, így optimistán várjuk a mostani szakmai stábbal való közös munka folytatását.”

Erdélyi Péter végezetül kitért az EHF-kupával kapcsolatos történésekre is. Mint arról beszámoltunk, a Csurgó felajánlotta a Gyöngyösnek az indulás jogát, ám Nagy Attila klubelnök szerint nem biztos, hogy részt tudnának venni a nemzetközi sorozatban. Ha nem, a Csurgó biztosan vállalná a szereplést.

„Ahogy azt a nyílt levelünkben is jeleztük, örömmel indulnánk ismételten az EHF-kupában, így amennyiben a gyöngyösiek nem tudnak élni az általunk felajánlott lehetőséggel, természetesen jelezzük a Magyar Kézilabda-szövetségnek az indulási szándékunkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik