Férfi kézi: a Barca megegyezett a korábbi veszprémi edző kivásárlásáról – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 14:20
null
Antonio Carlos Ortega három évre írhat alá a Barcához (Fotó: AFP)
Hároméves, 2024-ig szóló szerződést köthet a tízszeres Bajnokok Ligája-győztes Barcelona férfi kézilabdacsapata Antonio Carlos Ortegával, akiért cserébe kompenzációt fizet a Hannovernek.

 

A Barcelona kézilabdacsapatát 2009 óta irányító Xavi Pascual több mint ötven trófeát nyert a katalán klub edzőjeként. Mint beszámoltunk róla, a mostani megállapodásában szerepel, hogy újabb BL-győzelem esetén automatikusan két évvel meghosszabbítják a szerződését, de Pascual kijelentette, akármi is történik, a nyáron távozik a klubból, és erről meg is állapodott a vezetőkkel. A katalánok végül a BL-finálék történetének legnagyobb különbségű győzelmét aratták az Aalborg ellen (36–23).

Bő egy hónappal ezelőtt közöltük, hogy a 2012 és 2015 között a Veszprémet irányító, 2017 óta a Hannovert vezető Antonio Carlos Ortegával már meg is egyezett a Barcelona elnöke, Joan Laporta, ám a hír hallatán a németek nagyon mérgesek lettek, lévén a szakembernek 2023-ig él a szerződése, és a Barcelona vezetősége akkor még nem állapodott meg velük – épp emiatt úgy döntöttek, meglehetősen magas, 500 ezer euróban határozzák meg az edző kivásárlási árát.

A Mundo Deportivo spanyol lap úgy tudja, a Barca vezetősége ezt az összeget sikeresen nagyjából a felére „alkudta” – a Hannover nem akarta megfosztani élete lehetőségétől Ortegát, ugyanakkor természetesen kompenzációt akart.

A lap arról is ír, hogy ha minden jól megy, a Barcelona hároméves szerződést kötne a mesterrel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik