Zlatko Horvat (balra) hosszú idő után hagyja el a horvát fővárosi klubot (Fotó: AFP)

Zlatko Horvat 1994-ben kezdett el kézilabdázni a zágrábiaknál, neve összefort a Horvátországban egyeduralkodónak számító klubbal. A 35 éves jobbszélső 26 év után int búcsút a PPD Zagrebnek, és az északmacedón RK Metalurg Szkopjében folytatja a pályafutását, amellyel egyéves szerződést kötött – jelentette be a szkopjei együttes.

Horvat alapembernek számít hazája válogatottjában, amellyel az évek során olimpiai bronzérmet és világbajnoki ezüstérmet, valamint Eb-második helyet szerzett, míg a Zágrábbal a számtalan bajnoki- és kupasiker mellett a regionális SEHA-ligát is megnyerte.

A Metalurg első számú célpontja mégsem a rutinos horvát szélső volt, hanem az északmacedón Goce Georgievszki, aki a városi rivális Vardart választotta. A második számú szkopjei alakulat így is remekül erősített, miután már korábban megszerezte a szerb vb-ezüstérmes balátlövő Momir Rnicset (32), és honfitársát, a korábban Komlón is játszó Nikola Poticsot (26), illetve a montenegrói beállót, Branko Kankarast (32) is.