Fazekas: a szlovénok elleni visszavágó is gyilkos csata lesz

Vágólapra másolva!
2010.06.14. 14:50
null
Mint a jelenetből is látszik, a piros mezes Péreznek és a magyaroknak nem volt könnyű napjuk... (Fotó: Korponai Tamás)
Hatalmas csatában 27–25-ös vereséget szenvedett vasárnap a magyar férfikézilabda-válogatott Szlovéniától, de az eredmény biztató a vasárnapi, veszprémi visszavágó előtt. A mérkőzésen remeklő Fazekas Nándor figyelmeztet: a második találkozón is kíméletlen harc várható.

Ha már Fazekas: a magyar kapust nem győzték dicsérni társai, miután bravúrok sorozatával segített tartani a szoros eredményt. Még úgy is, hogy a játékosok egybehangzó véleménye szerint a szlovénok alaposan megkapták a hazai pályát...

„Remekül védett Nándi, mi pedig támadásban igyekeztünk megbecsülni a labdát, ezért nem tudtak lerohanni bennünket. Az első félidőben Luka Zvizej csak egy gólt lőtt, azt is időn túli hetesből, s ezzel értek utol bennünket a szlovénok. A végén a bírók keményen belenyúltak a meccsbe, elvették góljainkat, nem ítéltek büntetőt. Igaz, ekkor mi is eladtunk néhány labdát" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Iváncsik Gergő.

A kapus elhárította a dicséretet, s társai teljesítményét emelte ki:

„Sokat segítettek a fiúk, mert a fordulatos meccsen, ebben az iszonyatos hőségben is erőszakosan, hatékonyan védekeztek, a meccs nagyobb részében nagyon fegyelmezetten betartották a megbeszélt taktikát. A végére viszont mindenki rettentően kimerült, ebből sok technikai hiba fakadt. A bírók erős hazai pályát fújtak. Ahogy számítottunk is rá, a veszprémi visszavágóra marad a döntés. Vasárnap újabb gyilkos csata vár ránk."   

Szlovéniában a házigazdák sok kihagyott ziccere miatt elégedetlenkednek, egyébként magát a játékot jónak minősítették. Elképzelhető, hogy az EHF eltiltja Luka Zvizejt piros lapja miatt a visszavágóról – nekünk biztosan nem hiányozna...

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Ha figyelembe vesszük azt, hogyan alakult az eredmény, akkor mondhatom, hogy ezzel a kétgólos előnnyel elégedett vagyok. Mindössze huszonöt gólt kaptunk, ebből az első félidőben csak tizenkettőt. A védekezésünk mellett nem lehetek elégedetlen a játékunk ritmusával, illetve azzal sem, ahogyan átvittük a labdát a másik térfélre. Viszont az, ahogyan kihagytuk a százszázalékos helyzeteket, a ziccereket, az elképesztő volt, mintha bemutatót tartanánk, hogy kell lövéseket elhibázni. Nem emlékszem, mikor láttam ennyi elhibázott ziccert. Mindezek után elégedett vagyok a kétgólos győzelemmel. Ha a visszavágón is tudunk ilyen jól védekezni és a ma kialakított ziccereknek legalább a felét belőjük, akkor van esélyük a visszavágón. Azonban semmi sem garantálja, hogy ez így lesz Veszprémben" – nyilatkozta a mérkőzés után Zvonimir Serdarusic, a szlovén szövetségi kapitány.

„Elégedett vagyok a játékunkkal, kár ezért a sok kihagyott ziccerért. Nem értem mi történt velünk! Ennyit bakizni egy ilyen fontos meccsen... Ha ezeket a helyzeteket belőttük volna, akkor most valószínűleg sokkal nagyobb előnnyel utaznánk Veszprémbe. Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a magyarokat, és most már nekik kell a visszavágón a mainál jobb teljesítményt nyújtani. Viszont, ha nekünk sikerül javítani a helyzetkihasználáson, akkor van esélyünk megőrizni az előnyt." – vélekedett Renato Vugrinec.

 EMLÉKEZTETŐ: FÉRFI KÉZILABDA VB-SELEJTEZŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 27–25 (12–12)
Ljubljana, 1500 néző. Vezette: Stolarovs, Licis (lettek)
Az eredmény alakulása: 10. p.: 3–4. 17. p.: 4–6. 21. p.: 7–9. 26. p.: 10–10. 34. p.: 14–13. 39. p.: 16–17. 43. p.: 17–19. 49. p.: 21–19. 52. p.: 21–21. 55. p.: 23–23. 57. p.: 25–23. 59. p.: 27–24
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5 
SZLOVÉNIA:
Skof – Gajic 1, PAJOVIC 5, Skube 1, M. Zvizej 1, Spiler 1, L. Zvizej 2 (1)
Csere: Skok (kapus), VUGRINEC 4, Kavticnik 3 (2), Miklavcic 2, ZORMAN 6, Cehte, Puzelj 1
MAGYARORSZÁG:
FAZEKAS – Gulyás P., Mocsai 2, EKLEMOVICS 2, Gál 3, Ilyés, IVÁNCSIK G. 10 (5)
Csere: Mikler (kapus), PÉREZ 4, Schuch 1, Laluska 2, Herbert, Iváncsik T. 1, Lékai
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Németország–Görögország 25–20 (14–9)                                      
Szlovákia–Ukrajna 25–30 (16–16)                                    
Szerbia–Csehország 27–23 (16–9)                                      
Norvégia–Litvánia 27–19 (13–9)                                      
Ausztria–Hollandia 31–15 (15–10)                                    
Románia–Oroszország 28–32 (10–12)                                    
Portugália–Spanyolország 26–27 (14–14)                                    
Dánia–Svájc 32–27 (17–11)  
A vb-t január 13. és 30. között rendezik Svédországban. Európából eddig a házigazda svédek, a címvédő franciák, valamint a horvátok, az izlandiak és a lengyelek szereztek indulási jogot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik