Mint az EHF honlapja fogalmaz, a Norvégiában életbe léptetett szabályozások miatt már az ország elhagyása is problémát jelentene az Elverum számára, nemhogy a hazatérés Észak-Macedóniából. A Máthé Dominikot is foglalkoztató együttesre hosszú távú karantén várna, emiatt pedig a hazai bajnokságban kerülne hátrányba. Mivel a BL-ben jelen állás szerint 2021 februárjáig tart a csoportkör, az EHF úgy döntött, egyelőre elhalasztja a két csapat szkopjei találkozóját. Arról később határoznak, hogy a meccset mikor lehet pótolni. 

Az európai szövetség másik döntésének magyar vonatkozása is akad: mivel a Balatonfürednél is felütötte a fejét a koronavírus, már vasárnap arról határoztak, hogy a Trimo Trebnje elleni, szeptember 22-ére tervezett első meccset az eredeti időpontban nem lehet megtartani. Az EHF mai közleménye szerint a mérkőzést nem is pótolják később, a két csapat párharcát egyszerűen egymeccsesre redukálják. A találkozót az eredeti terveknek megfelelően Szlovéniában rendezik majd – jelen állás szerint szeptember 29-én.

A Füred hétvégén közleményben jelezte, hogy a kiutazásra készülő küldötség egyik tagjának pozitív lett az ilyenkor kötelező koronavírustesztje. A beszámolóban a fertőzött személyt nem nevezték meg, és az sem derült ki, hogy játékosról vagy stábtagról van-e szó. György László vezetőedző azonban az M4 Sportnak hétfőn elárulta, az egyik stábtag az érintett.