Császár a fiatalok kopogtatására vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.02. 12:42
null
Császár Gábor optimista a magyar utánpótlással kapcsolatban (Fotó: Mirkó István)
A Paris Saint-Germain és a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója, Császár Gábor szerint a spanyolok elleni felkészülési mérkőzéseik nemcsak a gyakorlásra jók, hanem arra is, hogy tanuljanak a világbajnoktól.

 

„Csak elismerést érdemelnek a szervezők, hogy a világelsővel szemben gyakorolhatunk, illetve megmutathatjuk, hol tartunk az Európa-bajnoki felkészülésben – mondta Császár Gábor a Nemzeti Sportnak, amikor a szombati tesztmérkőzésről (amely bizonyos szempontból gálának is ígérkezik) kérdeztük. – Hatalmas az érdeklődés a városban, valamint azt tapasztaltam, hogy országszerte fokozott várakozással tekintenek a spanyolokkal vívandó meccsünk elé a kézilabdát kedvelők.”

TOVÁBBJUTHAT A GYŐR
Szombaton pályára lép a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata is, mégpedig a Bajnokok Ligájában. A címvédő Rába-parti együttes a Thüringer HC legyőzésével tehetné biztossá továbbjutását, ha pedig a másik mérkőzésen a Hypo és a HCM Baia Mare döntetlent játszik egymással, akkor a csoportelsőséget is megszerzik Görbiczék.

Az irányító látványos csatára számít, amely persze az Eb-felkészülést is jól szolgálhatja, mégpedig annak ellenére, hogy a spanyol és a magyar együttes azonos csoportban szerepel januárban a dániai tornán.

„A gyakorlás szempontjából nincs különösebb jelentősége, hogy egy csoportban leszünk – vélekedett –, hiszen amúgy is jól ismerjük egymást, sokkal fontosabb, hogy erős, sőt világklasszis csapattal szemben próbálhatjuk ki magunkat. Sok a spanyol a Veszprémben és a Szegedben is, de ennek a válogatott szempontjából szerintem kevesebb a jelentősége. Ugyanakkor fontos szempont, hogy a jobbtól mindig lehet és érdemes tanulni. Ennek több hozadéka lehet az Európa-bajnokságra.”

„A spanyolok elleni szombati meccsen hatalmas feladat vár ránk, talán nem is kell részleteznem, miért – folytatta. – Csapatunknak – amelynek magja biztosan együtt marad Rióig, hiszen szeretné újra átélni a Londonban már tapasztalt csodát – meg kell mutatnia, hogy továbbra is egységes, jó szellemű gárda. Nem lenne baj, ha több fiatal kopogtatna a keret ajtaján, de én optimista vagyok, mert a magyar klubokban nagyon sok a tehetség.”

Pénteken a két csapat már összecsapott egymással, de a gólokat nem számolták.
A felek szombaton – immár közönség előtt – újra megmérkőznek egymással Debrecenben, az ifjúságiak 13.30-tól, a felnőttek 16.10-től.

FÉRFI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Spanyolország

Debrecen, Főnix Csarnok. 16.10

NŐI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Győri Audi ETO KC–Thüringer HC (német)
Győr. 19.30 (Digi Sport2)

A csoport másik mérkőzésén: Hypo NÖ (osztrák)–HCM Baia Mare (román) 20.25

AZ ÁLLÁS
1. GYŐRI ETO 3 3 107–68 +39 6
2. Hypo NÖ (osztrák) 3 1 2 74–88 –14 2
3. Thüringer HC (német) 3 1 2 84–91 –7 2
4. Baia Mare (román) 3 1 2 74–92 –18 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik