Böhn: Ez a magyar mentalitás hatalma!

Vágólapra másolva!
2012.12.17. 09:43
null
A kispadon látszik a feszültség: a magyar válogatott nagyon kiélezett bronzmeccset nyert meg (Fotó: Mirkó István)
„Talán most már még jobban sikerül megvalósítanom az elképzeléseimet Magyarországon.” Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya már előretekint a jövőre a Belgrádban kiharcolt Eb-bronzérem után – a válogatottal hosszú útra tervez, előbb azonban hazamegy Norvégiába, rendbe tenni magánéletét.

– Milyen volt a levegőben?
– Fantasztikus. Nem számítottam rá, de nagyon boldog voltam. És nagyon büszke is vagyok a csapatomra, csodálatos, amit a lányok elértek.

A végére a felszabadult öröm maradt (Fotó: Mirkó István)
A végére a felszabadult öröm maradt (Fotó: Mirkó István)

– Hitte volna?
– Amióta átjöttünk Belgrádba, azt mondtam, érmet akarok nyerni. Az elődöntő nem sikerült, ott nem volt esélyünk, de most nagyszerűen küzdött a csapat.

– Ekkora a skandináv mentalitás hatalma?
– Téved, ez a magyaré! Önök képesek így harcolni, nem mi. Nézze meg ezt a mostani norvég válogatottat: övé a világ legjobb kapusa, meg egy életveszélyes beálló, aki bármilyen meccset el tud dönteni, de amúgy nem különleges csapat. Ez a magyar válogatott viszont az, a mentalitásának is köszönhetően.

– Mégis egy norvég kellett ahhoz, hogy kihozza a magyarokból a magyar mentalitást.
– Az élet olykor produkál furcsaságokat. Tudtam az első naptól, mire képesek ezek a lányok, csak talán kicsit másképp kellett bánni velük ahhoz, hogy ez meg is mutatkozzon. De tudom azt is, hogy mi mindenen kell még javítani, látom, merre kell tovább haladnunk. Szerencsére nem kell világbajnoki selejtezőt vívnunk, azaz van időnk.

– Mikor kezdi újra a munkát?
– Hazamegyek Norvégiába, rendbe kell raknom a magánéletemet. Utána viszont visszajövök, és ismét belevetem magam a feladatokba, mert még hosszú út áll előttünk.

– Azért első lépésnek nem volt rossz ez az Eb.
– Sőt nagyon is megfelelt. Egyrészt nagyon megérdemelték az érmet a lányok, másrészt talán most már még jobban sikerül megvalósítanom az elképzeléseimet Magyarországon, legyen szó táplálkozásról vagy fizikai felkészülésről. Mert az, azt hiszem, látszott, hogy még az utolsó meccs utolsó perceiben is maradt erő a csapatban.

– Egy norvég lapnak azt mondta korábban, csak a tizenhat játékosa bízott önben.
– Nem pontosan így. Bízott bennem a szövetség is, amely nagy kockázatot vállalt annak idején, bíztak a menedzsereim, és talán a szurkolók közül is néhányan. És bízott bennem a stábom és a csodálatos másodedzőm. Siti Bea nélkül sehol sem lennék – minden reggel elcsodálkozom, milyen szerencsém van, hogy ilyen emberrel dolgozhatok.

A MAGYAROK TUDNAK ÍGY KÜZDENI, A NORVÉGOK NEM – BÖHN

BÖHN ÖNFELEDT TÁNCCAL ÜNNEPELTE A BRONZÉRMET

Forrás: A magyar válogatott facebook oldala

NŐI KÉZILABDA EB, A 3. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 41–38 (21–19, 33–33, 36–37) – hosszabbítás után
Belgrád, 11 000 néző. Vezette: Gousko, Repkin (fehéroroszok)
MAGYARORSZÁG: Herr O. – Kovacsicz 3, Szamoránsky P. 3, SZEKERES 3, Triscsuk, GÖRBICZ 6 (6), Vérten 2. Csere: Kiss É. (kapus), RÉDEI-SOÓS 9, TOMORI 8, Szucsánszki 3, VINCZE M. 3, Bódi 1
SZERBIA: Tomasevics – Milosevics 2, Popovics 4, LEKICS 7 (2), Rajovics, FILIPOVICS 7, OGNEJOVICS 7 (1). Csere: Risovics (kapus), Erics 3, Damnjanovics 2, Nisavics 1, Dimitrovics 3, Krpez 1, Pop-Lazics 1, Liscsevics
Az eredmény alakulása. 10. perc: 6–6. 13. p.: 6–9. 17. p.: 10–10. 22. p.: 13–13. 26. p.: 17–15. 28. p.: 19–16. 34. p.: 24–21. 38. p.: 24–24. 46. p.: 30–27. 52. p.: 31–29. 54. p.: 32–30. 63. p.: 35–34. 65. p.: 36–37
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik