Az FTC már ma követheti a Győrt az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2013.03.03. 14:59
null
Szamoránsky Piroska Dabason ötször vette be a Krim kapuját (Fotó: Blikk-archív)
Szombaton a győriek már biztosították a helyüket a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében (ráadásul csoportelsőként), és ha minden a legjobban alakul, ma a Ferencváros csatlakozhat hozzájuk.

Nem kis bravúr kellene a ferencvárosiaktól ahhoz, hogy már vasárnap elődöntősnek mondhassák magukat, de az utóbbi hónapokban bizonyították: bármire képesek. Már az is kisebb csodának számított, hogy két hete Elek Gábor tanítványai hazai környezetben legyőzték a Krim Ljubljanát (30–26-ra), idegenben pedig még nagyobb fegyvertény lenne tőlük a pontszerzés. Már csak azért is, mert a szlovén csapat játékosai nagyon fogadkoznak, és egyik legjobbjuk, Carmen Martín el is árulta, mi lehet a sikerük kulcsa.

„Nem szabad még egyszer úgy védekeznünk, mint a magyarországi meccsen, mert az volt a vereségünk oka – nyilatkozta a spanyol jobbszélső. – Nem játszhatunk olyan hullámzóan, végig össze kell szednünk magunkat, mert nagyon feszült és nehéz mérkőzés vár ránk.”

Tragédia akkor sem történne, ha kikapna az FTC, hiszen a hátra lévő két fordulóban még biztosíthatná a továbbjutását.

A Krim edzője, Tone Tiselj érdekes párhuzamot vont a Ferencváros és két másik európai élklub, a Larvik és a Buducsnoszt között.

„Nagy múlttal rendelkezik a magyar csapat, amely az utóbbi években felemelkedőben van – nyilatkozta a szakember. – Megnyerték a második legerősebb európai kupasorozatot (a KEK-et – a szerk.), éppúgy, mint a Buducsnoszt és a Larvik is, e két együttes pedig később a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért. A Ferencváros nagyon jó csapat, a legjobban felkészített a csoportban. Minden helyzetben veszélyes, így kemény feladat vár ránk.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT, 4. FORDULÓ

Krim Ljubljana–Ferencváros 19.30 (Tv: Digi Sport1)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Zvezda Zvenyigorod–Oltchim Valcea 23–26

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 3 3 88– 82 +6 6
2. Krim Ljubljana (szlovén) 3 2 1 83– 78 +5 4
3. Oltchim Valcea (román) 4 2 2 101– 99 +2 4
4. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 4 4 106–119 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik