Az ETO nyerte a győri kézifiesztát

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 19:39
null
A győztes győri csapat (Fotók: MTI)
A házigazda Győri Audi ETO nyerte a PwC Handball Fiesta elnevezésű nemzetközi női kézilabdatornát, miután a döntőben 29–21-re legyőzte a macedón Vardar Szkopjét. A találkozón Görbicz Anita ujjtörést szenvedett, és még vasárnap este meg is műtötték a Rába-parti együttes klasszisát.
A KORÁBBI MECCSEKEN TÖRTÉNT: HETESPÁRBAJ ÉS FELTÁMADÓ LJUBLJANA

A záró nap legelső meccsét két nyeretlen együttes, a Leipzig és a Metz vívta, az ötödik helyért rendezett találkozó végül hetespárbajba torkollott, amit a korán érkező nézők egyáltalán nem bántak (a kis számú, de annál lelkesebb lipcsei „keménymagról” már nem lennénk meggyőződve). Jobban kezdte az idegek harcát a német együttes, de végül csak a hetedik párban harcolták ki a győzelmet.

A bronzmeccsen magára talált az addig kétszer kikapó – és továbbra is Andrea Penezic valamint Jelena Grubisic nélkül felálló – Ljubljana, és a 15. perctől folyamatosan vezetve, végül magabiztosan, nyolc találattal megverte a korábban kétszer is győzedelmeskedő Rosztovot.

Összejött a szurkolók által minden bizonnyal várva várt párosítás a győri torna döntőjében, ahol az ETO a nagyon megerősödött Vardar Szkopjéval találkozott, amelynek soraiban Andrea Lekics és Jovanka Radicsevics személyében két olyan légióst is találhatunk, akik tavasszal még a magyar csapattal ünnepeltek Bajnokok Ligája-címet. A két kedvenc ismét nagy tapsot kapott a bemelegítésük közben, csakúgy mint Ana Djokics, akinek szintén nem kellett idegenvezetést tartani a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A győri drukkerek ráadásul dupla programot is szervezhettek maguknak vasárnapra, miután a torna végeztével a szomszédban a focicsapat találkozott a Videotonnal. De addig is zsúfolásig megtelt a kézicsarnok, ugyanis sokan voltak kíváncsi a csemegének ígérkező találkozóra. A Győr számára ez a találkozó jelentette az igazi értékmérőt, ugyanis a korábbi napokban a Metz és a Leipzig sem tudta nagy erőfeszítésre kényszeríteni Görbiczéket.


Kovacsics (balra) vállát ápolni kellett az első félidőben
Kovacsics (balra) vállát ápolni kellett az első félidőben

A magyar együttes a Herr – Bognár-Bódi, Löke, Tervel (támadásban Rédei-Soós), Amorim, Görbicz, Szepesi csapattal kezdett, mégpedig igen jól. Görbicz Anita és Rédei-Soós Viktória góljaival 4–1-re meglépett az ETO, a túloldalon az első percekben csak Lekics tudott betalálni, míg Radicsevics kétszer is hibázott jobb szélről. Ezután a Vardar is belelendült, és Amorim kiállítását kihasználva, valamint a Győrbe vörösbe hajló séróval érkező Allison Pineau találataival próbált lépést tartani.

Amorimnak láthatóan jót tett a kis pihenő, ugyanis két nagy bombával jelezte visszatértét. Négygólos hátránynál (8–4) Indira Kasztratovics időt kért. A játék képe azonban nem változott, sőt a különbség fokozatosan elkezdett felfelé kúszni. Míg a Vardarnál az esetek többségében csak Lekics játékában volt benne az igazi gólveszély, addig Ambros Martín sorra terítette le az ászokat. Katarina Bulatovics és Hornyák Dóra is lendített a csapat szekerén. A jól záró győri védelem mögött Herr egymaga többet tett hozzá a játékhoz, mint a másik oldalon Szuszlina és Leynaud együttesen. A játékrész hajrájában Djokics volt kemény Kovacsiccsal, aki a vállát fájlalva kért cserét (de a második félidőben vissza tudott állni). A szünetben héttel ment a Győr (17–10).

A folytatásra érkezett Katrine Lunde, hogy a macedónok baját tovább tetézze, az első félidő végén a bal kézfejét jegelő Görbicz viszont nem jött ki az öltözőből. Danyi Gábor, az ETO másodedzője a mérkőzés után elmondta, hogy Görbicz ujjtörést szenvedett (a bal kezének gyűrűsujjában darabosan eltörött a középső ujjperc), és még vasárnap este megműtötték. Felépülése heteket vehet igénybe, de az irányítót ismerve nem lenne meglepő, ha már a jövő héten edzésre jelentkezne.

Löke (középen) a Vardar-játékosok ölelésében
Löke (középen) a Vardar-játékosok ölelésében

Bulatovics nagyon belelendült, a 36. percre meg is lett a közte tíz (22–12). Nem sokkal később Lunde egy támadáson belül Radicsevics és Djokics közeli lövését is hárította.

A Vardarnál ezúttal több volt a csere az elmúlt meccsekhez képest, keresték az ideális felállást, de közben 26–13-nál újabb időt kellett kérniük. Lekics bizonyította, hogy klasszis játékos, és igazi vezére új csapatának, de egyedül kevés volt a Győr ellen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Győrnek mindössze két új játékost kellett beépítenie a nyáron, míg a Vardarnak egy teljes csapatnyit.

A vörös hajú Pineau próbálja megállítani Rédei-Soóst
A vörös hajú Pineau próbálja megállítani Rédei-Soóst

A Győr a hajrában tartotta a tíz gól körüli különbséget, miközben mindenki lehetőséget kapott. A Szkopje ugyan kozmetikázott valamelyest a végén az eredményen (az ETO az utolsó 16 perc alatt csak három gólra volt képes), de 29–21-re így is a magyar bajnok diadalmaskodott. Felkészülési torna révén messzemenő következtetést nem szabad levonni az eredményekből, ugyanakkor a mutatott játék biztató a szezon kezdete előtt.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA (GYŐR)
PWC HANDBALL FIESTA

Döntő: Győri Audi ETO–Vardar Szkopje (macedón) 29–21 (17–10)

V: Brunovsky, Canda (szlovákok)
G: K. Bulatovics 8, Rédei-Soós 4, Amorim, Szepesi 3-3, Bognár-Bódi, Hornyák D., Görbicz, Orbán 2-2, Korsós, Löke, Tervel 1-1, ill. Lekics 7, B. Fernández, Radicsevics 3-3, Nikolics, Pineau, Zebic 2-2, Dembele, Klikovac 1-1

A torna Fair Play-díjas csapata:
Rosztov-Don
A torna legjobb kapusa:
Katrine Lunde (Győri ETO)
A gólkirály: Karolina Kudlacz (Leipzig)
A legértékesebb játékos (MVP): Andrea Lekics (Vardar)

Bronzmérkőzés: Rosztov-Don (orosz)–Krim Ljubljana (szlovén) 18–26 (6–13)
Ld:
Borscsenko, Bobrovnyikova 3-3, ill. A. Bulatovics, Irman 5-5, Vizitiu 4
Az 5. helyért: Leipzig (német)
–Metz (francia) 25–25 (14–13) – hetesekkel 5–4
Ld: Kudlacz 9, S. Müller 5, ill. Baudouin 8, Luciano 4

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Győri Audi ETO KC–HC Leipzig 32–19 (18–7)
G :
Amorim 8, Bulatovics, Löke 4-4, Görbicz, Korsós 3-3, Bognár-Bódi, Hornyák D., Kovacsics, Rédei Soós 2-2, Orbán, Szepesi 1-1, ill. Kudlacz 8, Schulze, Hubinger 4-4, S. Müller, Augsburg, Bont 1-1
Krim Ljubljana–Rosztov-Don 21–27 (16–15)
Ld
: Krpez 6, Lazovic 5, ill. Borscsenko 7, Élez-Franic 5
Vardar Szkopje–Metz 28–23 (17–9)
Ld: Nikolic 7, Radicsevics 6, ill. Kanto, Badouin 4-4

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Győri Audi ETO KC–Metz HB 34–19 (16–13)
G:
K. Bulatovics 6, Löke 5, Görbicz, Kovacsics 4–4, E. Amorim, Szepesi, Hornyák D. 3–3, Orbán, Bognár-Bódi 2–2, Rédei-Soós, Tervel 1–1, ill. Broch 5, Zaadi 3, Baudouin, Ognyenovics, Gonzales, Luciano 2–2, Prodhomme, Kanto, Andrjusina 1–1
Krim Ljubljana–Vardar Szkopje 22–29 (10–15)
Ld:
Radicsevics, Zebic 6-6, Lekics, Pineau 5-5, ill. Krpez 6, Lazovic 4, Wörz 3
HC Leipzig–Rosztov-Don 28–29 (14–14)
Ld:
Kudlacz, S. Müller 8-8, ill. Élez Franic 8, Szen 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik