A Veszprém a kézilabdaősz legjobb csapata Európában

Vágólapra másolva!
2010.12.03. 09:52
null
A Montpellier elleni diadalnak nagy szerepe volt a veszprémi elsőségben (Fotó: Szabó Miklós)
A Planet Handball internetes szaklap összeállítást tett közzé az európai kézilabdaidény első négy hónapjának tíz legjobb csapatáról. A lista igen hízelgő Magyarországra nézve: az első helyen az MKB Veszprém férficsapata, a 9. helyen a Győri Audi ETO KC női együttese áll a szerkesztőség szerint.

A Veszprém azzal érdemelte ki a listaelsőséget, hogy remekel a szezonban: az MKB még százszázalékos a magyar élvonalban, és a Bajnokok Ligájában is kitűnően szerepel. Előbbiben tizenegy, utóbbiban hat mérkőzést tudott le eddig pontveszteség nélkül.

A második helyen a lista egyetlen százszázalékos női csapata, a montenegrói Buducsnoszt áll, a harmadikon a norvég Larvik női csapata, amely „valószínűleg az egyetlen csapat, amely megállíthatja Bojana Popovicsot és montenegrói társait".

A kilencedik Győr előtti helyet meglepetésre az ősszel parádésan szereplő Székelyudvarhelyi KC csapata foglalja el, amely eddig maga mögé tudta utasítani riválisait a román bajnokságban, tizenegy összecsapásból tízet megnyerve.

A PLANET HANDBALL SZERINT AZ ŐSZI TOP 10
  1. MKB Veszprém magyar férfi
  2. Buducsnoszt montenegrói női
  3. Larvik norvég női
  4. Füchse Berlin német férfi
  5. Chambéry francia férfi
  6. Itxako Reyno de Navarra spanyol női
  7. Gorenje Velenje szlovén férfi
  8. Székelyudvarhelyi KC romániai férfi
  9. Győri Audi ETO KC magyar női
10. Ciudad Real spanyol férfi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik