A nyár tíz legérdekesebb átigazolása

Vágólapra másolva!
2010.09.02. 18:40
null
Kiril Lazarov (balra) az ősztől már a Ciudad Realban szórhatja a gólokat (Fotó: Action Images)
A nyár legérdekesebb férfikézilabdás átigazolásaiban nem meglepő módon a spanyol és a német csapatok voltak a főszereplők, de a szlovén Celje és a dán AG Köbenhavn is aktív volt a játékospiacon. A handball-planet.com szakportál a legérdekesebb klubváltásokból összeállított egy tízes listát, amelynek első helyén Kiril Lazarov szerepel.

 

1. KIRIL LAZAROV [30 éves, macedón, CO Zagreb (horvát) Ciudad Real (spanyol)]

A legnagyobb nyári átigazolási sláger az exveszprémi Lazarov klubváltása volt. A macedón játékos hosszas huzavona után 125 ezer euróért került végül a CO Zagrebból a Ciudad Realba, így végre topbajnokságban is megmutathatja, hogy nem véletlenül tartják sokan a világ legjobb jobbátlövőjének.



2. MICHAEL KRAUS [26 éves, német, Lemgo (német) Hamburg (német)]

Az előző két szezonban Lemgóban folyamatosan téma volt a legjobb német irányító távozása, akit végül a Hamburg szerzett meg. A motivációval nem lehet problémája, hiszen új csapatával már a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A HSV minden fronton a végső sikerre tör, és a dúsgazdag német klub középen a Duvnjak, Kraus kettőssel egyik sorozatban sem lesz esélytelen.

 

3. IVAN CUPIC [24 éves, horvát, Velenje (szlovén) Löwen (német)]

A kis termetű horvát jobbszélső már túl van egy térdszalagműtéten, valamint egy baleseten – amelynek következtében amputálni kellett gyűrűsujjának kétharmadát –, ám lelkierejének és küzdőszellemének köszönhetően továbbra is a legmagasabb szinten játszik. A szupercsapatát továbbépítő Löwen nagyot nyert vele.

 

4. MIKKEL HANSEN [22 éves, dán, Barcelona (spanyol) AG Köbenhavn (dán)]

A jobbkezes bombázó csupán két évet húzott le a kézilabda történetének legnagyobb klubjában. A Barcelonából nem valamelyik spanyol vagy német klubba igazolt, hanem hazájába, az AG Köbenhavnba, amelynek tőkeerős szponzora néhány éven belül a BL legjobbjai között akarja látni csapatát.

 

5. SZILÁGYI VIKTOR [31 éves, osztrák, Gummersbach (német) Flensburg (német)]

Országot nem, csak klubot váltott az osztrák válogatott magyar származású kulcsembere, aki a Gummersbach és Ausztria színeiben is remek szezont zárt. A Flensburgban Mocsai Tamással rémisztgetheti az ellenfelek kapusait.

 

6. MILUTIN DRAGICSEVICS [27 éves, szerb, Silkeborg (dán) Kiel (német)]

Fizikailag napjainkban nem sok kézilabdás veszi fel vele a versenyt, nem véletlenül hívták Dániában Herkulesnek. A dán bajnokság egyik legjobb és legeredményesebb játékosa volt, így valószínűleg a Kielben – amelynél a legjelentősebb címekért harcolhat – is megállja a helyét.

 

7. MIRKO ALILOVIC [24 éves, horvát, León (spanyol) Celje (szlovén)]

A horvát kapus – akinek fiatal kora ellenére már jelentős rutinja van – a Spanyolországban eltöltött évek után visszatért a délszláv térségbe. A Celjét irányító Noka Serdarusic személye valószínűleg sokat számított döntésében. Pályafutása legjobb évei még csak ezután következnek, így a szlovén együttesnek nagy erőssége lesz.

 

8. JOHAN SJÖSTRAND [23 éves, svéd, Flensburg (német) Barcelona (spanyol)]

Az egyik legtehetségesebb kapusnak tartják, a svéd válogatottal junior-vb-t nyert 2007-ben, majd a Flensburgban is megállta a helyét. A Barcelonában a visszavonuló David Barrufetet kellene pótolnia.

 

9. JOACHIM BOLDSEN [32 éves, dán, Barcelona (spanyol) AG Köbenhavn (dán)]

Hansenhez hasonlóan ő is a koppenhágai AG-hez tér haza Barcelonából. A rutinos Európa-bajnok irányító összeszokott párost alkot majd a fiatal átlövővel.

 

10. PETAR METLICIC [33 éves, horvát, Ciudad Real (spanyol) Celje (szlovén)]

Sokáig úgy volt, hogy Lazarovért cserébe ő és egy csinos összeg érkezik a CO Zagrebhoz, ám a horvát válogatott átlövő végül a Celjét választotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik