A női kézisek ígérik: „amikor kell, bombaformában leszünk!”

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 14:59
null
Válogatottunk tagjai még nincsenek csúcsformában, de készek a rajtra (Fotó: Szabó Miklós)
Ma este 18 órakor a házigazda szerb válogatott Japán elleni nyitó mérkőzésével (tv: Sport1) kezdetét veszi a 21. női kézilabda-világbajnokság Szerbiában, amelyen a magyar válogatott először szombaton 14.45-kor lép pályára a D-csoport helyszínén, Újvidéken a csehek ellen. A rajt előtt körkérdést intéztünk a magyar válogatott tagjaihoz, és beszélgettünk a tavalyi Európa-bajnokságon a mieinket bronzéremig vezető Karl Erik Böhnnel is.

 

Az immár Hajdu János irányításával készülő, Eb-3. magyar csapat már Újvidéken tartózkodik, ám az algyői felkészülést kihasználva megszólítottuk a válogatott néhány tagját, körkérdést intéztünk hozzájuk. Íme, amire kíváncsiak voltunk – a válaszok pedig alább!

1.: Nem sok felkészülési idő állt a rendelkezésükre Hajdu Jánossal, a világbajnokság előtt közvetlenül már éles meccset sem játszottak, ráadásul több sérülés is nehezítette a helyzetet. Hogyan állnak így a csehek elleni nyitány előtt?
2.: Tízes skálán hová helyezné magát a formája, egészségi állapota alapján?
3.: Mely csapatok végezhetnek az élen, lesz-e meglepetés a tornán?
4.: Mit üzenne Karl Erik Böhnnek?


BOGNÁR-BÓDI BERNADETT

1.: A csehek elleni meccs nehéz lesz, és nemcsak azért, mert ez a nyitány, hanem mert régen játszottunk legutóbb tétmeccset. A Provident-kupán sikerült három erős ellenféllel megmérkőzni, de a vébé azért teljesen más lesz, én már alig várom, hogy kezdjünk.
2.: Nyolcast adnék magamnak. Teljesen fittnek érzem magam, ami a formámat illeti, a Győrbe való visszatérésem után meg kellett szoknom egy másfajta munkát, de amióta elkezdődött a Bajnokok Ligája, úgy érzem, hasznos tagja tudtam lenni a csapatnak. Remélem, át tudom menteni a formámat a világbajnokságra!
3.: Norvégia és Montenegró mindig esélyes, az északiak főleg a végére szoktak belelendülni, a montenegróiak pedig az olimpia óta szárnyalnak. Remélem, azért mi is ott leszünk!
4.: Sok kitartást még a felépüléshez, és élvezze ki az élet minden pillanatát! Ha tudja, akkor azért nézze a meccseinket!

GÖRBICZ ANITA

1.: Nem mondom, hogy az edzéseken csúcsformában voltunk, de nem is most kell. Azért az látszik, hogy sokkal jobb állapotban vagyunk, mint a szombathelyi torna idején, ott lehetett érezni, hogy először voltunk együtt az év során. A világbajnokságon szerintem meccsről meccsre javulni fogunk, és amikor kell, bombaformában leszünk!
2.: Nem szoktam értékelni magamat.
3.: Több válogatott esélyes a legjobb négybe kerülésre, de nem tippelnék. Remélem, mi ott leszünk!
4.: Nagyon megszerettem, Győrben is volt edzőm, így tényleg sokkolt a betegsége. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, és mindig jó érzés, amikor azt írja, már várja, hogy visszatérhessen hozzánk.

SZEKERES KLÁRA

1.:
A balmazújvárosi hét nagyon hasznos volt, abba nagyon sok mindent bele tudtunk sűríteni. A védekezést még kellett gyakorolni a második héten, de amit tervezett János [Hajdu János – a szerk.], azt meg tudtuk valósítani. A nyitányon nem számítok könnyű meccsre a csehek ellen, jól fel kell készülnünk.
2.: Kilencesre-tízesre értékelném magam, szerencsére nincs semmi problémám, fizikailag és készen állok a ránk váró feladatokra.
3.: Montenegró és Norvégia újra ott lesz az elején, aztán ott vannak a brazilok, bár nem tudom, Amorim mennyit tud majd segíteni nekik. A szerbek hazai pályán szintén odaérhetnek, és persze mi.
4.: Azt üzenem KEB-nek, hogy televízión nézze a meccseinket, és szurkoljon nekünk!

SZUCSÁNSZKI ZITA

1.: Arra törekszünk, hogy a csehek ellen már száz százalékot tudjunk nyújtani, most az a legfontosabb meccsünk, ezen sok fog múlni.
2.: Hetest-nyolcast adnék: nem a legjobb formánkban jöttünk ide a Fraditól a BL-kiesés után, de talán jót tesz a környezetváltás. A tavalyi válogatott siker emléke pozitív lökést adhat, ugyanúgy Szegeden készültünk a torna előtt, majd Szerbiában rengeteg biztatást kaptunk a szurkolóktól, most is erre számítok.
3.: Montenegrót, Norvégiát, Brazíliát mondanám, de ott vannak a németek, a spanyolok és mi is.
4.: Azt üzenném, hogy gyógyuljon meg, érte is fogunk játszani!

TOMORI ZSUZSANNA

1.: Az első három éles meccsen még tudjuk gyakorolni a fontos dolgokat, így készen állunk majd, amikor jönnek az igazán döntő mérkőzések.
2.: Az ősszel sajnos nem voltam a topon, nagyon szeretném, hogy a közepes forma után a vébén a legjobbamat tudjam nyújtani.
3.: Brazília okozhat meglepetést, a montenegrói, francia, norvég hármast várom még az elejére.
4.: Örülök, hogy egyre jobban van, előbb-utóbb talán személyesen is találkozhatunk vele. Sokszor beszéltük, hogy meglátogatjuk a kórházban, de erre nem volt lehetőség, így mindig vártuk a róla érkező híreket. Amikor viszontlátjuk, egy fényes érmet akasztanánk a nyakába.

TRIFFA ÁGNES

1.: Szépen lassan haladunk a jó forma felé, még volt mit tökéletesítenünk a héten is, de a meccsszituáció mindig más, edzésen nem lehet ugyanazt a hőfokot modellezni. A világbajnokságon fog igazán eldőlni, milyen állapotban vagyunk.
2.: Úgy érzem, jól ment a klubban a védés, valószínűleg ezért is kaptam meghívót, mondjuk nyolcas.
3.: A franciák is okozhatnak meglepetést, de bízom benne, hogy mi érünk el kiugró eredményt.
4.: Csak pár szót beszéltünk tavaly, de örülök, hogy jól van.

Lánya, Jenny támasza is kellett ahhoz, hogy KEB túljusson a legkritikusabb időszakon
Lánya, Jenny támasza is kellett ahhoz, hogy KEB túljusson a legkritikusabb időszakon

A válogatottat az előző év végén Eb-bronzig vezető kapitány, Karl Erik Böhn úgy tűnik, sikeresen vívja meg harcát a rákkal. A csontvelő-átültetésen átesett szakember már az otthonából nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, és szurkol a vb alatt a csapatnak.

„Úgy érzem, mintha újjászülettem volna, visszanyertem az energiámat – kezdte érdeklődésünkre a rehabilitációt folytató szakember. – Még gyenge vagyok, de már napról napra jobb a helyzet.”

A magyar válogatott norvég szövetségi kapitánya elmondta, a keret több tagjával is váltott üzeneteket korábban, de most az a legfontosabb, hogy mindenki a vb-re tudjon koncentrálni:

„Én leszek a legnagyobb szurkolójuk – tette hozzá Böhn. – Szerintem nehezebb dolguk lesz, mint az Eb-n, de megvan hozzá a képességük, hogy bárkit legyőzzenek.”

Mint ismert, Böhn szervezete már teljesen tünetmentes, úgy tűnik, bevált a csontvelő-átültetés, és sikerült leküzdenie a leukémiát.

„Nagyon hálás vagyok azért a sok biztató üzenetért, amit Magyarországról kaptam” – utalt rá a norvég szakember, hogy itthon is rengetegen szurkoltak a felépüléséért. Böhn a norvég Tv2 felkérésére szakértő lesz a szerbiai torna alatt, és nem tétovázott sokáig, amikor az esélyekről kérdeztük.

„Norvégia fog nyerni, övék a világ legjobb csapata! Brazília, Dánia, Németország vagy éppen a spanyolok is okozhatnak meglepetést, de persze sokat várok a magyaroktól is!”

Böhn ismét megerősítette, az a terve, hogy március közepén több hétre visszatér hazánkba, ekkor találkozna ismét a magyar kerettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik