A Metzen venne revánsot a Ferencváros

NEDELYKOV TAMÁS jelenti MetzbőlNEDELYKOV TAMÁS jelenti Metzből
Vágólapra másolva!
2011.04.10. 14:09
null
Zácsik Szandra (balra) belgyógyászati problémával küzd, Szamoránsky Piroskának pedig kifordult a bokája <br />(Fotó: Sidó Brigitta)
Metzben kezdi meg a KEK elődöntőjét a Ferencváros női kézilabdacsapata, mindössze három nappal a Debrecen elleni vesztes bajnoki elődöntőt követően. Elek Gábor együttesét ráadásul sérülések is hátráltatják, az edző mégis optimista. A csütörtöki bajnoki elődöntő alaposan felborította az előzetes forgatókönyvet a Fradinál, ugyanis a hazai vereség miatt oda a nehezen megszerzett pályaelőny, és ha nem nyer a csapat jövő csütörtökön Debrecenben, lemarad a fináléról, és könnyen lehet, hogy a Bajnokok Ligája-indulásról is (hacsak a Győr nem nyeri meg a sorozatot, ebben az esetben ugyanis a harmadik hely is kvalifikációt ér).

Ennek fényében különösen megnőtt a KEK-mérkőzés jelentősége, amelyen egyből lehetőség nyílik a javításra: „Bízom benne, hogy a sikertelen bajnoki után talpra tudunk állni. Ez volt a jellemző eddig is a szezonunkra: a nagyobb pofonok után mindig a következő ellenfélen vettünk revánsot.

Nem volt túl sok időnk a fizikai és mentális regenerálódásra, de optimista vagyok” – mondta Elek Gábor, az FTC edzője már Franciaországban. A csapat szombat kora reggel indult repülővel Frankfurtba, ahonnan csaknem négyórás buszút várt a játékosokra Metzig. A lányok nem látszottak letörtnek, pedig biztos, hogy sokukban nyomot hagyott a Debrecen elleni meccs. Legtöbben pihenésre használták a buszon eltöltött időt, a szakmai stáb azonban még ekkor is a franciák korábbi mérkőzésének felvételét elemezte. A Metz ugyanis a minap találkozott a bajnokságban a Fradi korábbi KEK-ellenfelével, a Toulonnal, és nyolc góllal legyőzte.

Még ha ennyivel nem is jobb csapat a Metz a Toulonnál (pláne a Fradinál), azért kiváló erőkből áll: hat francia és két horvát válogatott játékos is tagja a keretnek. „Mindenképpen erősebb és dinamikusabb csapat a Metz a Toulonnál, ráadásul több cserével is rendelkezik, mint mi. Irányító- és kapusposzton kell a leginkább figyelnünk rájuk, de a keményebb védekezésükből is fel kell készülnünk” – adott rövid elemzést az ellenfélről Elek Gábor.

Mint az már többször is bebizonyosodott az idén, sok múlik majd a Fradi kezdő során, amelyben sérülések miatt még több kérdőjel is akad. Zácsik Szandra nem részletezett belgyógyászati problémával küzd, míg Szamoránsky Piroskának szerdán kifordult a bokája, ami miatt nem is bírta végig a Loki elleni meccset, de vasárnap már több időt tölthet a pályán. Apropó, pálya: a franciák csarnoka ugyanúgy parkettás borítású, mint a népligeti, így némileg megszokottnak volt mondható a környezet a fradista lányok számára a szombat esti tréningen.

Ha még nem járna rá eléggé a rúd Szamoránsky Piroskára: a beállós egy kilépésnél ütést kapott a gégéjére, és nem is tudott már visszaállni a későbbiekben.

„Nagyon megijedtem, hiszen elsőre levegőt sem kaptam, úgyhogy inkább nem folytattam az edzést. Még most sem érzem valami jól magam, de ettől simán tudok játszani vasárnap, az ilyesmi reggelre úgyis elmúlik. A bokám nehezebb ügy, de remélem, ez sem zavar majd” – mondta Szamoránsky, miközben a társak még javában dolgoztak a tréningen. Zácsik lövései például igencsak ültek, remélhetőleg a Metz kapusai sem találják majd az ellenszerét.

Elek Gábor ezzel együtt többször is nagyobb koncentrációt és iramot kért a csapattól, kiemelve, nagy lehetőséget kaptak a sorstól azzal, hogy három napon belül kijavíthatják a bajnoki elődöntő fiaskóját.

NŐI KEK
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Metz Handball (francia)–FTC-Rail Cargo Hungária 17.30
Lugi (svéd)–C. B. Mar Alicante (spanyol) 24–22 (11–10)
A visszavágókat április 16-án és 17-én rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik