Nem sokon múlt a Mocsai-csapat csodája - videók a kézi-vb-ről

Vágólapra másolva!
2013.01.22. 23:36
Az alábbi összeállításunkban a magyar férfi kézilabda-válogatott útját idézzük fel a spanyolországi világbajnokságon. Az összefoglalók és az NSO Tv segítségével az elutazástól kezdve az utolsó összecsapásig mindent megmutatunk.

Elutazás előttElutazás előtt

Válogatottunk újdonsült csapatkapitánya, Harsányi Gergely az NSO Tv-nek a felvezető sajtótájékoztatón elmondta, számára óriási megtisztelés a kapitányi karszalag, illetve, hogy milyen feladatot kap a világbajnokságon, amelyen a cél a nyolcba kerülés.

Iváncsik Gergő, Mocsai Tamás és Mikler Roland az elutazás előtt a repülőtéren beszélt az előkészületekről, az ellenfelekről, és hogy rejtőznek-e kabalák az utazótáskákban.

Győztes rajt Egyiptom ellen

Összefoglaló

Zubai Szabolcs és Harsányi Gergely értékelése a mérkőzésről. Mindketten kiemelték a remek védekezést, Mikler Roland nagyszerű védéseit, és azt, hogy könnyű gólokat szereztünk. Zubai hozzátette: a meccs egésze azért nehéz volt.

Könnyed győzelem Ausztrália ellen

A második körben Ausztrália következett. A korábbi női szövetségi kapitány, Laurencz László az összecsapás előtt elmondta, ő a csereembereket játszatná, emellett beszélt a spanyolok és a horvátok elleni találkozóról is. Bálint Mátyás, az NS szakújságírója szerint nincs igazán sportértéke a meccsnek.

Összefoglaló

Zubai Szabolcs szerint nem volt egyszerű a hétfői meccs, és figyelni kellett a sérülésekre is. A fejekben már a horvátok elleni rangadó járt. Zubai mellett Putics Barna nyilatkozott az NSO Tv-nek.

Pofon a horvátoktól

A magyar és a horvát nemzeti csapat is két-két győzelemmel kezdte a világbajnokságot. Az NSO Tv a mérkőzés előtt a Nemzeti Sport szakíróját, Arday Attilát, valamint Kovács Pétert, korábbi válogatott kézilabdázót kérdezte a várható küzdelem kimeneteléről. A sportújságíró elmondta, legkedvezőbb sorsolást a csoportgyőzelemmel, valamint a negyedik hellyel kapnánk.

Összefoglaló

A találkozót értékelve Zubai Szabolcs elmondta, túl sok könnyű gólt kaptak, míg a nemzeti csapat kapitánya, Harsányi Gergely szerint nincsen szó a horvátok elleni fóbiáról.

Spanyolország ellen a hajrában buktunk

A mieink két győzelem után a horvátok ellen vereséget szenvedtek, majd a spanyol nemzeti csapat volt az ellenfél. A korábbi válogatott beálló, Gál Gyula szerint fontos lett volna egy győzelem, biztossá téve a továbbjutásunkat. Az NSO Tv továbbá megszólaltatta Skaliczki Lászlót, a Pick Szeged vezetőedzőjét, aki elmondta, Mikler Roland teljesítménye kulcskérdés a találkozón.

Összefoglaló

A vereség után Zubai Szabolcs, a nemzeti csapat beállója elmondta, előre kell tekinteni, valamint azt is elárulta, a csapat hozzáállásával elégedett a vereség ellenére.

Laurencz László, a női kézilabdázók korábbi szövetségi kapitánya is elemezte a vesztes csatát. A mester taktikai táblán részletesen el is magyarázta kameránk előtt, hogy milyen megoldásokkal lehetett volna operálni Nagy László semlegesítése ellen.

Algéria ellen mindent beleadtunk

Az NSO Tv sportban járatos szakértői nem helyeselték a felvetést, hogy taktikai okokból, a későbbi könnyebb ellenfelek reményében vereségre játszon a Mocsai-csapat. Gergely István, a vízilabdázók kapusedzője a becsületesség híve, és Amler Zoltán, az NS szerkesztője szerint is égbekiáltó bűn, és sportdiplomáciai gondokat okozhat a vereségre játszás.

Összefoglaló

Ancsin Gábor és Zubai Szabolcs értékelt az NSO Tv-nek.

A válogatott az igazi arcát mutatta Lengyelország ellen a nyolcaddöntőben

Az NSO Tv exkluzív, helyszíni interjút készített a magyar kézilabda-válogatott kapusaival, Mikler Rolanddal és Tatai Péterrel a lengyelekkel vívandó nyolcaddöntős mérkőzés előtt. Tatai szerint sokkal jobbak vagyunk a lengyeleknél, Mikler mindenkin azt látja, hogy nagyon motivált.

A meccs délelőttjén eldőlt, hogy Császár Gábor vállalja a játékot. Tatai Péter kellemes győzelemben reménykedett, Lékai Máté elmondta, muszáj gyors gólokat is dobni.

Összefoglaló

Fantasztikus győzelem, ellenállhatatlan játékkal! Császár szerint a jóisten segített minket, Zubai elmondta, könnyen jöttek a gólok, és ezen múlt a párharc sorsa.

Mikler Roland élet-halál küzdelemnek nevezte a nyolcaddöntőt. A kiváló teljesítményt nyújtó kapuvédő szerint az átlövők kikapcsolása volt a kulcs. Mocsai Tamás elmondta, a védekezéssel őröltük fel az ellenfelet. Hozzátette, a dánok világklasszisok, de nem feltett kézzel megyünk ki ellenük.

Hatalmas csatában buktunk a dánok ellen

Mocsai Lajos a dánokról.

Nagy László kissé előretekintve elmondta, ha a lengyelek elleni szintet hozzák, akkor bárkivel pariban vannak.

Összefoglaló

A mérkőzés után a magyarok csapatkapitánya, Harsányi Gergely értékelt az NSO Tv-nek.

Lékai Máté, Zubai Szabolcs és Nagy Kornél. Tényleg már csak az utolsó 5-10 percen kell változtatni?


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik