A Larvik lerohanná a Ferencvárost

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 14:04
null
A Larvik és a Ferencváros között Norvégiában is nagy küzdelem várható (Fotó: blikk.hu, archív)
Larvikban lép pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdacsapata a női Bajnokok Ligája csoportkörének zárónapján, méghozzá a csoportelsőségért. Utóbbi a középdöntő sorsolása szempontjából lenne különösen fontos. A Győri Audi ETO KC már megnyerte a kvartettjét, így a kolozsvári U Jolidon Cluj ellen teljesen felszabadultan játszhatnak a Rába-partiak.

 

LARVIK (norvég)–FTC (magyar)

A LARVIK REVÁNSOT VENNE
A Larvik is a Fradihoz hasonlóan gondolkozik, és szeretne csoportelsőként egy kedvezőbb középdöntős beosztáshoz jutni. Emellett a visszavágás vágya is fűti őket a dabasi vereség miatt.
„Tudjuk, mi a meccs tétje, de próbálunk nem gondolni rá. A legfontosabb, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, mert akkor meglesz a kellő nagyságú győzelem. Az idegenbeli találkozón támadásban messze voltunk a legjobbunktól, ám jelenleg sokkal jobb formában vagyunk" – mondta Ole Gustav Gjekstad, a Larvik vezetőedzője.
„A hétközi, Byasen elleni meccsen nem volt gond a támadással, ha azt meg tudjuk ismételni, azzal elégedett leszek. De nem szabad elfelejtenünk, hogy egy jobb csapat vár ránk. Nagy tempót szeretnénk diktálni, amellyel sok gyors lerohanást tudunk vezetni. Magyarországon erre nem volt lehetőségünk, most ezen változtatni akarunk" – tette hozzá Gjekstad.

A sorozat elején legfeljebb szépséges vágyálom volt a csoportelsőség, szombaton viszont realitás lehet belőle: az eddig százszázalékos FTC úgy léphet pályára Larvikban, hogy – az egy hónappal ezelőtti 28–24-es győzelmének köszönhetően – még háromgólos vereséggel is a C-csoport élén zárja a női Bajnokok Ligája csoportkörét. Merthogy pontazonosság esetén először az egymás ellen szerzett pontok, azután az egymás elleni gólkülönbség, és ha ez is megegyezik, akkor pedig a csoporton belüli gólkülönbség rangsorol. Márpedig utóbbiban jobb a Larvik, így egy négygólos siker már a norvégoknak lenne kedvező.

A Ferencváros számára nagyon nem mindegy, hogy a Győr, Valcea, Podgorica hármasból kell-e kettőt megelőznie az elődöntőbe jutáshoz (márpedig ha másodikként zárja a csoportkört az FTC, ez valószínű leosztás lehet), vagy mondjuk a Hypo, Zvenyigorod, Koprivnica triót kell legyűrnie.

Zácsik Szandra ebben a szezonban már aligha lesz hadra fogható, a hetek óta lábadozó Nerea Pena talán bevethető lesz ma, talán nem, és a többiek számos apró-cseprő nyavalyája mellé még Cifra Anita is összeszedett egy nagyobbat: a múlt vasárnapi, Volgográd elleni találkozó elején sérült meg a válla, a gyulladás nyomott egy ideget (a fájdalomérzetet el lehet képzelni), és csak a hét második felében tudott egyáltalán edzeni.

GYŐR (magyar)–U JOLIDON CLUJ (román)

A Győrnek már zsebben van a csoportelsőség, és hazai pályán fejezheti be a csoportkört a kolozsváriak ellen.

„Szeretnénk szép játékkal megörvendeztetni a szurkolóinkat, hiszen ők is rengeteget tettek hozzá a csoportmeccseken aratott győzelmeinkhez. Ezt mindenképpen szeretnénk nekik megköszönni – mondta Ambros Martín, az ETO vezetőedzője. – Számunkra ez a meccs valódi örömkézilabda lesz, az eddigi sikereink biztosan arra inspirálják majd a lányokat, hogy igazán a szívükből játsszanak."

Márpedig ha a győriek a szívükből játszanak, annak általában show a vége. A kínai figurából szerzett gólok számát például három és öt közé saccoljuk a mai fellépésükre, és ha Görbicz Anita nem fog megint – az idény során már negyedszer – egész pályás gólt szerezni, az is csak azért történhet majd meg, mert a kolozsváriak kapusa, Petróczi Viktória vagy másfél évtizede ismeri az ETO irányítóját, úgyhogy őt talán nehezebb lesz meglepnie.

Az örömjáték mellett persze van más fontos szempont is: elsősorban a győzelem.

„Természetesen az, hogy a két pontot is begyűjtsük, az elmúlt öt megnyert meccs után presztízskérdés" – jelentette ki Ambros Martín, és szó ami szó, még Győrben sem szokás minden évben százszázalékos teljesítménnyel zárni a csoportkört – nevezetesen eddig egyetlen alkalommal sikerült. A 2007–2008-as kiírásban a dán Slagelsét, a spanyol Ribarroját és a most is az ETO karmai közé került horvát Podravka Koprivnicát verte oda-vissza a csapat, de az akkori keretből mára csak Kovacsics Anikó, Görbicz Anita és az időközben a Kapronca–Vác–Siófok körutat megtevő Herr Orsolya maradt hírmondónak.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A 6. FORDULÓ PROGRAMJA
B-CSOPORT
Szombat: Győri Audi ETO KC–U Jolidon Cluj (román), 16.00 (Tv: DigiSport 1).
Vasárnap: Krim Ljubljana (szlovén)–Podravka Koprivnica (horvát), 20.30
C-CSOPORT
Szombat: Larvik (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria 17.45 (Tv: DigiSport 1).
Vasárnap: Dinamo Volgográd (orosz)–IK Sävehof (svéd) 14

 

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI ETO 5 5 143–108 +35 10
2. Podravka Koprivnica (horvát) 5 3 2 114–115 –1 6
3. Krim Ljubljana (szlovén) 5 2 3 123–135 –12 4
4. U Jolidon Cluj (román) 5 5 115–137 –22 0

 

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 5 5 160–133 +27 10
2. Larvik (norvég) 5 4 1 167–133 +34 8
3. Dinamo Volgográd (orosz) 5 1 4 132–170 –38 2
4. Sävehof (svéd) 5 5 144–167 –23 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik