A Győri ETO végül „csak” tízzel verte meg a BL-címvédőt

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 15:54
null
Heidi Löke akcióban (Fotó: Fuszek Gábor)
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában a Győri Audi ETO KC hazai pályán 27–17-re kiütötte a címvédő montenegrói Buducsnoszt Podgoricát. A zöld-fehérek a hajrában vezettek már 24–11-re és 26–13-ra is, a vendégek a végén felzárkóztak tízre.


A mérkőzés előtt

A BL-döntő óta több kulcsember is távozott a montenegróiaktól. Visszavonult Maja Szavics és Bojana Popovics-Petrovics, valamint a Valceába, illetve Rosztovba igazolt a Katarina Bulatovics, Ana Djokics páros. A távozók ellenére is hét friss Eb-aranyérmes (Marina Vukcsevics, Radmila Miljanics, Biljana Pavicsevics, Jelena Deszpotovics, Andjela Bulatovics, Szuzana Lazovics, Milena Knezsevics) szerepel közöttük. A szintén kontinensbajnok Majda Mehmedovics a magyarok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen szenvedett térdsérülést, és még nem épült fel.

1. félidő

1–5. perc:
A vendégek kezdték a mérkőzést, de a győri kapufáról kifelé pattant a labda. Nagyszerűen kezdtek a hazaiak, Amorim 10 méteres ágyúzása, Rédei-Soós betörése, Radicsevics gyors indulása és Görbicz alulról eleresztett lövése is a montenegrói kapuban kötött ki, Lunde pedig lehúzta a rolót (4–0).

6–10. perc: Cvinics és Löke viaskodása után mindkét csapat megfogyatkozott, Szepesit ez sem zavarta, átejtette Wolteringet, majd Amorim kiállítása után a győriek négy emberrel játszottak – gólt azonban így sem kaptak. A 9. perc elején Cvinics második büntetését is megkapta, Görbicz bejátszása viszont erős lett Lökének. 9:20-ig kellett várni a vendégek első góljára, Knezsevics pattintott lövését már nem tudta védeni Lunde (5–1).

11–15. perc:
Gyorsan eladta a labdát az ETO, az emberelőnyt így 0–1-gyel zárta a hazai csapat, ráadásul Knezsevics immár teljes létszámban is betalált. Megtorpanni látszottak a győriek, a Rédei-Soós által kiharcolt hetesnél Görbicz lövését védte Woltering, de a jó védekezés átlendítette a kisebb holtponton őket, és Radicsevics révén hosszú idő után ismét betaláltak (6–2). Mendy és Cvinics beállóból szerzett góljával így is közeledtek a montenegróiak, miközben Lökére támadót fújtak, Amorim pedig a léc segítségével a csarnok tetejére vágta a labdát (6–4).

16–20. perc:
Mendy újabb beállógólja és Miljanics leindulásos találata után már fej-fej mellett haladtak a felek (6–6), Woltering pedig nagy formába lendült. Görbicz óriási gólt akasztott a jobb felső sarokba, így a vezetést nem vették át a vendégek, sőt, az irányító újabb zseniális találatával ismét meglépni látszott a magyar együttes. Ismét egyre többet hibáztak támadásban a montenegróiak, Lekics hatalmas bombája pedig már 9–6-ot eredményezett.

21–25. perc: Amorim blokkról megpattanó lövése kötött ki a bal felsőben, majd a szemvillanás alatt végigvitt támadás végén Szepesi szerzett szépségdíjas gólt a bal szélről, így ismét ötre nőtt a különbség a csapatok között (11–6), amelyre válaszként a vendégek 20:31-nél időt kértek. Lunde remek formába került, bár hetes jött a visszanyúlós védése után, de Zsivkovics büntetőjét is megfogta, Amorim pedig 9-ről szétlőtte a jobb felsőt (12–6). A győri kapus rövid idő alatt öt védést is bemutatott, de Tervel belemenése és egy pontatlan indítás miatt így is csak egy újabb zseniális Görbicz-góllal nőtt tovább az előny (13–6).

26–30. perc: Lunde még Knezsevics büntetőjét is védte, majd Lazovics átlövését is hárította, ezután pedig Amorim gyilkos módon kivégezte a bal felsőt – Wolteringet pedig Vukcsevics váltotta (14–6). Bulatovics büntetője aztán már bement, 14 percnyi gólcsendet tört meg. Miljanics Amorim megrángatásáért kapott kétperces büntetést, Ambros Martín pedig az utolsó percben kikérte saját idejét, a maradék pár másodpercben azonban újabb gólt már nem láthattunk, a szünetre így is nagyon magabiztos hazai előnnyel mehettek a csapatok (14–7).

Lunde 70 százalékkal védett az első félidőben!

2. félidő

AMBROS MARTÍN: EZ A MECCS MÉG MESSZE NEM VOLT TÖKÉLETES
– Gratulálok, szép győzelem volt.
– Köszönöm... szepen.

– A magyar nyelvtudásánál csak a csapata fejlődik gyorsabban.
– Szerencsére. Valóban haladunk, de azért ez a meccs még messze nem volt tökéletes.

– Ilyen kezdést beszéltek meg?
– Valami ilyesmit. Ezt a fajta koncentrálást mindenképpen, tökéletes odafigyeléssel játszottak a lányok az első pillanattól. Sokan hiszik azt, hogy egy meccs a végén dől el, de most a jó rajt volt a kulcs, hogy az ellenfélnek futnia kelljen az eredmény után – az mindig rengeteg energiát emészt fel.

– Mennyire volt fontos megnyerni az első meccset?
– Nagyon. Minden sorozatot nehéz elkezdeni, különösen akkor, ha egyből a címvédővel találkozunk, akkor meg főleg, ha annyiféle irányból kell összeszedni a játékosokat, mint most a válogatott szünet után. De szépen összeálltunk, főleg a védekezés volt remek.

– Meg a kapusteljesítmény.
– Katrine Lunde csodálatos volt, de előtte a védelem is megkönnyítette a dolgát – remek ez az összhang, amely közöttük megvan.

31–35. perc: Löke góljaival indult a második játékrész, közte két támadásbeli hiba után Knezsevics lövését védte Lunde, majd Mendy kísérleténél ismét helyén volt a norvég kapus. A vendégeknek hetesből sem ment, Mendy a jobb oldali kapufára lőtte a labdát (16–7).

36–40. perc:
Rédei-Soós góljával megvolt már a közte tíz a 36. perc legelejére (17–7). Szepesi szép ejtése előtt vagy nyolcat lépett, Löke pedig a túloldalon megkapta második kétperces büntetését is. Húsz perc alatt egy gólt szerzett csak a Podgorica, azt is hetesből! Pavicsevics a 39. percben a szélről szépített, 23 perc után szerzett akciógólt a vendégcsapat. A győri támadások belemenésekkel végződtek leggyakrabban ebben az időszakban, de a vendégek semmit nem tudtak kezdeni a hazaiak védekezésével (17–8).

41–45. perc:
Görbicz Cvijiccsel vívott nagy harcot, az újabb két perc és a piros azonban még elmaradt, Löke pedig a gólok után most hetest harcolt ki, Görbicz magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. Lekics góljára Jezics felelt a túloldalon, majd Szepesi gyönyörű gólt szerzett a bal szélről a bal felsőbe, már húsznál járt a győri csapat (20–9). Pavicsevics a bal szélen aktivizálta magát, a 45. percre megszületett a vendégek 10. gólja (20–10).

46–50. perc:
Lépéshiba, labdaeladás, belemenés. Nem mondhatni, hogy szépségdíjas jelenetekkel kezdődött ez az ötperces időszak, Bulatovics átlövése pedig jócskán a jobb alsó mellé szállt. Radicsevics kezét eközben még a labdát visszarúgni akaró Lekics is telibe küldte, de Rédei-Soós lövése után végre gólnak is örülhetett a közönség, meg annak, hogy Lunde újabb lövést fogott meg két kézzel (21–10). Amorim faulttal együtt is betalált, Zsivkovics pedig a semmiből lőtt óriási gólt a jobb felsőbe. Lunde 66 százalékkal védett eddig, amikor nem, akkor meg a kapufa segített neki. (22–11).

51–55. perc:
Görbicz hetese, Lunde újabb védése és Lekics bepattintott ziccere után már 13-mal mentek a zöld-fehérek (24–11), Knezsevics előbb büntetőből, majd akcióból is szépített, pedig közben még Zsivkovicsot kiszórták két percre (24–13).

56–60. perc:
Görbicz hetese, Lunde újabb védése után ezúttal Amorim pókhálózta ki a bal felsőt (26–13), a túloldalon azonban nem változott a húzóember neve, ismét Knezsevics talált be. A győri belemenés után Nikolics a jobb szélről is eredményes volt, Korsós szépségdíjas találattal felelt, az utolsó percben pedig a megfogyatkozott győriek ellen Knezsevics újabb gólt szerzett hetesből, Mendy pedig az utolsó másodpercekben tízre lopta csapatát, a magyar együttes végül 27–17-re nyert.

KÖZÉPDÖNTŐ, 1. CSOPORT, 1. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 27–17 (14–7)

Győr, 1800 néző. Vezette: Zotyin, Volodkov (oroszok)
GYŐR: LUNDE – Radicsevics 2, Lekics 3, GÖRBICZ 7 (3), LÖKE 2, AMORIM 6, SZEPESI 3. Csere: Rédei-Soós 3, Tervel, Korsós 1, Orbán A., Kovacsics, Hornyák D., Sirián
PODGORICA: Woltering – Miljanics 1, Gjorgijevszka, A. Bulatovics 1 (1), Cvijics 1, KNEZSEVICS 6 (2), Pavicsevics 2. Csere: Vukcsevics (kapus), Lazovics, Mendy 3, Jezic 1, Zsivkovics 1, Nikolics 1
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–0. 10. p.: 5–1. 16. p.: 6–6. 21. p.: 11–6. 28. p.: 14–6. 35. p.: 17–7. 42. p.: 18–8. 47. p.: 20–10. 53. p.: 24–12. 57. p.: 26–14
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

MESTERMÉRLEG
Dragan Adzsics, a Podgorica edzője: – A Győr remek napot fogott ki, remélem, a Randers ellen is így játszanak majd. Sajnos mi a tudásunk alatt teljesítettünk.

KORÁBBI EREDMÉNY A CSOPORTBÓL
Larvik (norvég)–Randers (dán) 25–19

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik