A Győr a macedón újgazdagokkal vívja a finálét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 19:04
null
Görbiczék a Leipzigen is túlléptek (Fotók: Győri Audi ETO KC/Kovács Anikó)
A Győri Audi ETO KC és a Vardar Szkopje játssza vasárnap a PwC Handball Fiesta női kézilabdatorna fináléját, miután Ambros Martín együttese 32–19-re legyőzte a német Leipziget. Mivel korábban a macedónok mellett az orosz Rosztov is megnyerte második meccsét, a három hatpontos csapat között a gólkülönbség rangsorolt.

 

Ahogy sejteni lehetett, két győzelem kellett a döntőbe kerüléshez. A Győr már azzal a tudattal léphetett pályára a második nap záró meccsén, hogy előtte a Rosztov és a Vardar is nyert (lásd keretes írásunkat), így adva volt a feladat az ETO-nak a Leipzig ellen.

Az ETO ezúttal a Lunde – Bognár-Bódi, Löke, Tervel (támadásban Korsós), K. Bulatovics, Hornyák D., Görbicz csapattal indított, és miután a norvég kapus megfogott néhány német lövést, elöl pedig sorra betaláltak a győriek, 5–2-nél a kilencedik percben időt kért a Leipzig. Különösen az a találat volt szép, amikor Lunde indítását egy kézzel fogta meg a megiramodó Löke, majd bevetődve talált a kapuba.

Ez a koreográfia később is megismétlődött, miközben érkezett Eduarda Amorim, aki először szépen elhalászta a beálló elől a labdát, majd bombagólt dobott. A Győr védekezése most az elejétől jól zárt, így Thomas Oerneborg 12–5-nél kénytelen volt kikérni a második idejét. Ambros Martín ezt követően szinte teljes sort cserélt, de a lendület nem tört meg. Amorim feltartóztathatatlan volt támadásban, a túloldalon egyedül Karolina Kudlacz tudott egynél több gólt elérni. A közte tíz is meglett, ami a szünetre még nőtt is, Amorim időn túli szabaddobásból eleresztett lövése a kezeken megpattanva hullott be (18–7).

A NAP JELENETE

Az első félidőben történt, hogy a németek kikérték második idejüket is, ami után Kovacsics Anikó kínai figurából dobott szép gólt.

Lunde ott folytatta, ahol az első harminc percben abbahagyta, a németeknél viszont újdonság volt, hogy Anne Hubinger személyében a második játékos is megszerezte a második gólját. A kicsit kapkodóvá váló percekben állandósult a tízgólos különbség.

Martín is próbálta nyugtatni a győrieket a pálya széléről, aminek látszólag meglett a foganatja, Bulatovics átlövésgóljaival 26–12-re elmentek Görbiczék (45. perc). A folyamatos rotáció alatt sem változott a különbség, amely az utolsó percekre ismét biztosan tíz fölé kúszott. Amorim is felzárkózott Kudlacz mögé a végére, Martín együttese pedig 32–19-re győzött. A három hatpontos együttes között a gólkülönbség rangsorolt, ez alapján pedig a házigazda és a Vardar vívja a finálét.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA (GYŐR)
PWC HANDBALL FIESTA
Augusztus 24. – szombat
Győri Audi ETO KC–HC Leipzig (német) 32–19 (18–7)
G :
Amorim 8, Bulatovics, Löke 4-4, Görbicz, Korsós 3-3, Bognár-Bódi, Hornyák D., Kovacsics, Rédei Soós 2-2, Orbán, Szepesi 1-1, ill. Kudlacz 8, Schulze, Hubinger 4-4, S. Müller, Augsburg, Bont 1-1
Krim Ljubljana (szlovén)–Rosztov-Don (orosz) 21–27 (16–15)
Ld
: Krpez 6, Lazovic 5, ill. Borscsenko 7, Élez-Franic 5
Vardar Szkopje (macedón)–Metz (francia) 28–23 (17–9)
Ld: Nikolic 7, Radicsevics 6, ill. Kanto, Badouin 4-4

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Győri Audi ETO KC–Metz HB 34–19 (16–13)
G:
K. Bulatovics 6, Löke 5, Görbicz, Kovacsics 4–4, E. Amorim, Szepesi, Hornyák D. 3–3, Orbán, Bognár-Bódi 2–2, Rédei-Soós, Tervel 1–1, ill. Broch 5, Zaadi 3, Baudouin, Ognyenovics, Gonzales, Luciano 2–2, Prodhomme, Kanto, Andrjusina 1–1
Krim Ljubljana–Vardar Szkopje 22–29 (10–15)
Ld:
Radicsevics, Zebic 6-6, Lekics, Pineau 5-5, ill. Krpez 6, Lazovic 4, Wörz 3
HC Leipzig–Rosztov-Don 28–29 (14–14)
Ld:
Kudlacz, S. Müller 8-8, ill. Élez Franic 8, Szen 6
Augusztus 25. – vasárnap
14:00: mérkőzés az 5. helyért – Leipzig–Metz
16:00: bronzmérkőzés – Rosztov-Don–Krim Ljubljana
18:00: döntő – Győri Audi ETO–Vardar Szkopje
19:40: éremátadás, díjátadások

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik