A Ferencváros készülhet a KEK-döntőre!

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 14:25
null
Édesség is járt a döntőbe jutásért (Fotó: Mirkó István)
A Ferencváros női kézilabdacsapata bejutott a KEK döntőjébe. Az elődöntő visszavágóján ugyan 29–27-re kikapott hazai pályán a francia Metztől, ám összesítésben két góllal így is jobbnak bizonyult. 
A Ferencváros öt év után juthatott be újra európai kupasorozat döntőjébe, a zöld-fehérek 2006-bana Podravka Koprivnica legyőzésével megnyerték az EHF-kupát.


A fináléra most is nagyon jók voltak a kilátások, főleg azután, hogy az 5. percben már majdnem megduplázta előnyét Elek Gábor csapata (4–1). Pastrovics Melinda jól kezdte a találkozót, a kapujára tartó első két lövést hárította, ezután viszont elkapták a fonalat a franciák, és a 10. percre felzárkóztak egy gólra (6–5).

A vendégek elég sűrűn keresték a beállósukat, és sokszor meg is találták. A 13. percben Zácsik Szandra megszerezhette volna harmadik gólját, ám hetesét a francia válogatott kapusa, Amandine Leynaud kivédte. Nem sokkal később újra farkasszemet nézhettek egymással, és ekkor Zácsik már nem hibázott a hétméteres vonalról.

A Metz támadásai ismét pontatlanná váltak, Kovacsicz Mónika viszont másodszor is betalált a szélről, így a 16. percben 10–5-nél sor került a mérkőzés első időkérésére. Természetesen nem Elek Gábor tette le a T-betűs táblát az asztalra.

Sébastien Gardillouszavai hatásosnak bizonyultak, hiszen lányai gyorsan dobtak két gólt, Tomori kiállítását azonban nem tudták kihasználni (kétszer is hibáztak a szélről), az első meccs legeredményesebb játékosa, Szádvári Krisztina viszont beköszönt Leynaud-nak.

A 2009-es esztendő legjobb női kézilabdázójának megválasztott Allison Pineau betörés utáni találatát Elek Gábor már nem nézte tétlenül, ő is időt kért. Sajnos ez nem hozta meg a várt fordulatot, és Pastrovics hiába védett ezután ziccert, a Metz végül csak kiegyenlített, majd a vezetést is átvette (12–13).

Az első félidő hajrája aztán szerencsére ismét a mieinknek sikerült jobban, Szamoránsky Piroska emberelőnyben lőtt góljával pedig egygólos előnnyel vonulhattak szünetre.

A második játékrész a kapusok egy-egy remek megmozdulásával kezdődött, előbb Pastrovics védett, majd Leynaud halászta el a labdát saját térfele közepén Kovacsicz elől. A franciák ismét átvették a vezetést, a Fradi szünet utáni első találatát Szucsánszki Zita szerezte.

A két együttes ezt követően nem tudott ellépni egymástól, hol az egyik, hol a másik vezetett egy góllal.

A 42. percben kapust cseréltek a vendégek, Cleopatre Darleux-t azonban hamar felavatta Kovacsicz (ráadásul emberhátrányból), majd Tomori löketével szemben is tehetetlennek bizonyult (21–21).

Szucsánszki büntetőből visszaszerezhette volna az előnyt, ám Darleux ekkor bizonyította, hogy nem véletlenül tagja ő is a francia válogatottnak. Ami viszont nem ment hetesből, az sikerült átlövésből, Szucsánszki betalált, ezzel 13 perccel a vége előtt ismét a Fradi vezetett.

A Metz igazán közel egyszer sem került hátránya ledolgozásához, nagy részt Pastrovicsnak köszönhetően, aki a hajrában ismét több ziccert kivédett.

Elek Gábor időkérése után Tomori lőtte ki a jobb felső sarkot az 58. percben, egalizálva ezzel, ami már előrevetítette, hogy itt csak a hazaiak örülhetnek a hatvan perc végén.

A franciák 27–27 után még lőttek két gólt, ám ezzel már nem sokra mentek, a Fradi 58–56-os összesítéssel bejutott a KEK döntőjébe, ahol a spanyol Mar Alicante lesz az ellenfele.

"SZERETNÉNK KEK-DÖNTŐT NYERNI!"

 

NŐI KÉZILABDA KEK
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIAMETZ HANDBALL (francia) 27–29 (14–13)
Népliget, 1500 néző. V: Nybo, Poulsen (dánok)
FTC: PASTROVICS – KOVACSICZ 6, TOMORI 5, Szucsánszki 5 (2) , SZAMORÁNSKY P. 4, Zácsik 5, Szádvári 2. Csere: Abramovics (kapus), Balogh Barbara, Trufán
METZ: Leynaud – Piéjos 2, Mendy 4, PINEAU 7, Kamto 2, FRANIC 5, OGNJENOVICS 6 (2) Csere: Darleux (kapus), Cisse 2, Horvat 1, Ringayen
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 10. p.: 6–5. 16. p.: 10–5. 23. p.: 11–9. 27. p.: 12–13. 33. p.: 14–15. 37. p.: 18–.17 42. p.: 20–21. 47. p.: 22–21. 53. p.: 24-24. 58. p.: 27-26
Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 2/2
Továbbjutott: az FTC, 58–56-os összesítéssel.
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: Tudásunk alatt kézilabdáztunk, ha a saját sebességünkben tudtunk volna játszani, győzhettünk volna, de nem számít. Köke a tavalyi évadzárón már kijelentette, hogy döntősök leszünk, már csak a szavahihetősége miatt is fontos volt a siker.
Sébastien Gardillou: – A maximumot nyújtottuk, hogy nyerjünk és bejussunk a döntőbe, de a hajrában két játékvezetői ítélet sem nekünk kedvezett. Ezzel együtt fejlődnünk kell még, hogy felvegyük a versenyt Európában. Összességében a jobb csapat jutott be a fináléba

KORÁBBI VIDEÓINK METZBŐL

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik