Kilencedik BL-meccsen sem vesztett pontot a Győr (képünkön a válogatott szélső, Vérten Orsolya), így veretlenül várhatják a negyeddöntőbeli folytatást
Danis Barna (archív)
Kilencedik BL-meccsen sem vesztett pontot a Győr (képünkön a válogatott szélső, Vérten Orsolya), így veretlenül várhatják a negyeddöntőbeli folytatást

Félő volt, hogy a tétnélküli találkozó alacsony színvonalú, iramtalan játékos hoz, hiszen az A csoportban egy szemernyi nyitott kérdés sem várt megválaszolásra a hatodik fordulóban. A biztos csoportelső győriek mellett a dán Slagelse folytathatja a BL-ben, míg a magyarokat fogadó horvátokra a KEK-szereplés vár.

Némi kis presztízsbe azonban lehetett kapaszkodni: a győriek veretlenségük megőrzésre hajtottak, míg a Podravka hazai közönség előtt aligha állhatott ki úgy, hogy közben nem tesz meg mindent a győzelemért. Főként nem, ha a győriek skalpja az, ami megszerezhető.

Mindez azonban csak feltételes módba téve igaz a házigazdákra, hiszen hiába szerezték a mérkőzés első találatát, a győriek Simona Spiridon duplájával átvették a vezetést, majd folyamatosan növelve előnyüket megléptek ellenfelüktől.

A magyar kapuban Pálinger Katalin, majd később az őt váltó Herr Orsolya is több labdát megfogott, igaz, a támadások minél előbbi befejezését erőltető házigazdák sokszor előkészületlenül tüzeltek. Megkönnyítve ezzel a győri kapusok dolgát, akiknek csak indításaik pontosságával adódtak kisebb problémáik.

Eközben támadásban Spiridon mellett Katerina Mraviková is megszórta a védekezésben semmilyen ellenállást nem tanúsító horvátokat, majd Görbicz Anita is beindult. Márpedig ha ő elkapja a fonalat, ott az ellenfélnek nem osztanak lapot.

A horvát csapatot edző, általunk is jól ismert Zdravko Zovko időkéréssel próbálkozott felrázni a csapatát, kevés sikerrel. A félidei eredményt a kilenc lövésből hét gólt szerző győri klasszisirányító, Görbicz állította be (21-12).

A második félidőben sem fogyott a győriek lendülete és kedve, 40 percnyi játék után már harminc dobott gólnál jártak. A végére feljöttek a házigazdák és kiegyenlítetté vált a játék, sőt, tetemes hátrányukat hétre tudták lecsökkenteni.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, A CSOPORT, 6. FORDULÓ:

PODRAVKA KOPRIVNICA (HORVÁT) - GYŐRI AUDI ETO 33-40 (12-21)
Kapronca, 1500 néző, V: Goulao, Macau (portugálok)
Podravka: Jelcic - TODOROVSKA 8, Pasicnik 4 (1), Tatari 2, Palcic, Franic, Zebic 3. Csere: Zderic (kapus), Bulath 2, Gace 2, Horvat 3, Lovrak 4, KOZNJAK 5. Edző: Zdravko Zovko
ETO: PÁLINGER - MRAVIKOVÁ 7, Hornyák 1, GÖRBICZ 9 (3), Spiridon 3, Tomori 1, Vérten 2. Csere: HERR (kapus), DJOKIC 5, BRADEANU 6, Kovacsics 2, DEÁKI 3, Drávai 1, Szölösi. Edző: Konkoly Csaba
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3