NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
DVSC-AQUATICUM - IKAST-BORDING (dán) 27–26 (15–15)
Debrecen, 2500 néző, V: Cirligeanu, Bejenariu (románok)
DVSC: VOROZSCOVA – Csáki 2, SOPRONYI 6, Orbán 6 (4), Szabó V., Szűcs G. 5, Stuparicová 1. Csere: Kiss É. (kapus), LATAKAITÉ 4, Rácz E. 2, Benyáts, Madai 1, Sütő E.
IKAST: SCHMIDT – AAMODT 5, HALÉN 5, Hammerseng 4 (1), Brödsgaard 2, Milanovics 3, Fruensgaard 4. Csere: Eriksen (kapus), Henriksen 1, Blanco 1, Nyberg 1, Hansen Miller, Thorsen.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 0–2. 11. p.: 5–5. 19. p.: 7–10. 26. p.: 14–13. 34. p.: 15–19. 44. p.: 18–23. 52. p.: 23–24. 58. p.: 26–25.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1
Továbbjutott: Ikast (52–51)

Ruta Latakaité ezúttal sem vallott szégyent
Meggyesi Bálint
Ruta Latakaité ezúttal sem vallott szégyent
A párharc első mérkőzésén várakozáson felüli teljesítménnyel rukkolt ki a Debrecen, a megannyi klasszist soraiban tudó Ikast otthonában csupán két góllal maradt alul.

Ennek fényében több mint kedvező előjelekkel várta a visszavágót a hajdúsági együttes, cseppet sem tűnt lehetetlen küldetésnek az elődöntőbe jutás.

Kifejezetten idegesen, kapodva kezdett a DVSC, a 9. percben már 2-5 állt az eredményjelzőn. Két minutummal később azonban már egyenlő volt az állás, Csáki Viktória hibátlanul kivitelezett ejtéssel egalizált a jobbszélről.

Az egyenlítés nem hozta meg a várt fordulatot, hiszen ezután is a látogatók domináltak. A 20. percben Ruta Latakaité látványos villanás után szerzett gólja csupán ahhoz volt elég, hogy kettőre csökkenjen a debreceniek hátránya.

A játékrész hajrájában feljavult a cívisvárosiak játéka, 12-14-ről az Orbán Annamária vezényelte házigazda sorozatban három gólt szerezve a 28. percben fordított, végül döntetlennel vonulhattak a csapatok pihenőre.

Az első félidőben rendkívül sportszerű küzdelmet láthatott a publikum, amit leginkáb az támaszt alá, hogy egyetlen egy kiállítás sem volt a szünetig.

Kiábrándítóan játszott a vendéglátó a térfélcsere utáni percekben, erről leginkáb az árulkodik, hogy három és fél perc alatt négyszer köszöntek be a dánok, hazai válasz pedig nem érkezett a futószalagon érkező gólokra (15-19).

Ezt követően ugyan ébredeztek a hazaiak, mégis az Ikast uralta a játékot. A végjátékban újra felcsillant a debreceni remény, hiszen két és fél perccel a lefújás előtt Orbán Annamária értékesítette a büntetőt, ezzel újra a DVSC vezetett (26-25).

A hajrában akár a továbbjutást is kiharcolhatta volna a Debrecen, azonban az idő rövidsége miatt a kihagyott helyzetek után már nem volt újabb esély. Kiélezett, hatalmas csatában az Ikast lépett tovább, összesítésben egyetlen egy találattal.