Roglic (balra) nem nyeri meg sorozatban negyedszer a Vueltát (Fotó: AFP)

Primoz Roglic csapata, a Jumbo-Visma szerdán hivatalos Twitter-csatornáján közölte, hogy az elmúlt három kiírásban győztes versenyző nem áll rajthoz a 17. szakaszon, miután kedden, közvetlenül a cél előtt nagyot bukott és megsérült.

Roglic a keddi etapon 2.7 kilométerrel a cél előtt támadást indított a mezőny ellen, s négyen tudtak vele tartani, de a célegyenesben vetélytársai lehajrázták, majd a felfestésen megcsúszott és hatalmasat esett. A sérülései súlyosságáról ugyan csapata nem adott tájékoztatást, de a Vuelta minden szakasz végén kiadott jelentéséből kiderült, többszörös zúzódásokat szenvedett a jobb könyökén, csípőjén és térdén, továbbá bordafájdalmakkal is küzd. A befutó után azt lehetett látni, hogy erősen vérzik a jobb karja és lába.

AZ UTOLSÓ KILOMÉTER


Sérülései alapján ugyan nem volt kizárható, hogy a szlovén bringás ott lesz a 17. szakasz startjánál szerdán – hogy mennyire kemény fából faragták, azt az idei Tour de France ötödik szakaszán bizonyította, amikor saját maga rakta vissza a kiugrott vállát egy esés után, s végül még tíz etapot végigtekert, mielőtt feladta volna – végül csapata a Jumbo Visma vezetői és orvosai szerdán délelőtt úgy határoztak, a 32 éves szlovén nem folytatja a spanyol körversenyt.

A 32 éves Roglic a második helyen állt összetettben, és az elmúlt napokban egyre jobban megközelítette az éllovas belga Remco Evenepoelt. A héten hátralévő hegyi szakaszokon jó esélye lett volna a hátránya további csökkentésére, és arra, hogy a verseny történetében elsőként sorozatban negyedszer is diadalmaskodni tudjon.

A JUMBO BEJELENTÉSE