Vuelta: Jakobsen sprintsikere, Taaramäe bukott, de megőrizte a piros trikót

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 18:06
null
Sprintbefutó döntött a szakaszgyőzelemről (Fotó: Getty Images)
Az egy éve rendkívül súlyos bukást elszenvedő Fabio Jakobsen diadalmaskodott kedden a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 4. szakaszán, amelyen az észt Rein Taaramäe esett, ám megtartotta első helyét összetettben.

 

A El Burgo de Osma és Molina de Aragón közötti 163.9 kilométeres, kiemelt kategóriás emelkedőt nem tartalmazó távon háromfős szökevénycsoportot engedett el a mezőny, ám négy perc fölé egyszer sem kúszott a különbség, így nem volt reális esély a hazaérésre.

A cél előtt 14 kilométerrel utol is érték az élen tekerő hármast, a sprintbefutóban pedig Fabio Jakobsen bizonyult a leggyorsabbnak, egy évvel és 12 nappal a lengyel körversenyen elszenvedett súlyos bukása után. A rivális sprinterek egymás után, mosolyogva gratuláltak a Deceuninck – Quick-Step holland bringásának.

„Egy álom vált valóra a nagy bukást követően. Hosszú út vezetett idáig, rengeteg időbe és erőbe telt, de boldog vagyok, hogy itt lehetek” – emelte ki a 25. születésnapját a verseny alatt, augusztus 31-én ünneplő holland sprinter, aki két éve két szakaszt nyert a Vueltán. Jakobsen köszönetet mondott az orvosoknak és kórházi dolgozóknak, akik ápolták azt követően, hogy arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette és két napig mesterséges kómában tartották.

Az összetett élcsoportja nem változott, azzal együtt sem, hogy a piros trikós Taaramäe bukott. Ám mivel ez az utolsó három kilométeren belül történt, és be tudott tekerni, a győztessel azonos időt kapott.

Szerdán a Tarancón és Albacete közötti 184.4 kilométeres táv megtétele vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút – ismert nevén El Camino – záró állomásán ér véget.

VUELTA A ESPANA
4. szakasz, El Burgo de Osma–Molina de Aragón, 163.9 km
1. Fabio Jakobsen (holland, Deceuninck – Quick-Step) 3:43:07 óra
2. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) azonos idővel
3. Magnus Cort (dán, EF) a. i.
Az összetett élcsoportja
1. Rein Taaramäe (észt, Intermarché-Wanty) 13:08:51 óra
2. Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) 25 másodperc hátrány
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 30 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik