Vuelta: Fabio Jakobsen a születésnapján triplázott

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 18:45
null
Fabio Jakobsen a születésnapján triplázott (Fotó: AFP)
A születésnapos Fabio Jakobsen már harmadik sprintbefutóját nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen, amelynek 16. szakasza után nem változott az összetett élcsoportja – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

A hétfői szünnap után kedden a Laredo és Santa Cruz de Bezana közötti 180 kilométeres etap kínálta az utolsó lehetőséget a sprinterek számára a sikerre az idei spanyol körversenyen. Így nem engedték messzire a nap szökését, benne a tavalyi Tour de Hongrie-n második amerikai Quinn Simmonsszal – írja az MTI.

A szakasz utolsó negyedében az UAE nagy tempóval igyekezett leszakítani a mezőnyben a zöld trikós, az etapsikerre legesélyesebb holland Jakobsent, ám a tavaly augusztusi lengyel körversenyen súlyos bukást elszenvedő sprinter csapata, a Deceuninck–Quick-Step segítségével felzárkózott.

Az utolsó szökevényt a technikás záró öt kilométeren belül fogta be a mezőny, a sprintben pedig a végig jól helyezkedő Jakobsen magabiztosan győzött. Ezzel a 25. születésnapját éppen kedden ünneplő Jakobsen a negyedik és nyolcadik etap után harmadszor diadalmaskodott ezen a Vueltán. Másodikként az idei magyar körverseny nagykanizsai befutóján győztes belga Jordi Meeus végzett, míg a harmadik az olasz Matteo Trentin lett – olvasható az MTI összefoglalójában.

Az összetett élcsoportjának tagjai mind a mezőnnyel értek célba, így a norvég Odd Christian Eiking változatlan előnnyel őrzi piros trikóját – tette hozzá az MTI. Szerdán az Unquerából induló 185.8 kilométeres táv és a végén a legendás Lagos de Covadongán hegyi befutó vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére.

VUELTA
16. SZAKASZ
Laredo–Santa Cruz de Bezana, 180 km

1. Fabio Jakobsen (holland, Deceuninck–Quick-Step) 4:08:57 óra
2. Jordi Meeus (belga, BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Matteo Trentin (olasz, UAE) a. i.

Az összetett élcsoportja
1. Odd Christian Eiking (norvég, Intermarché-Wanty) 64:06:47 óra
2. Guillaume Martin (francia, Cofidis) 54 mp h.
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 1:36 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik