Tour: Sagan sprintsikere, Alaphilippe megtartotta a sárga trikót

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 18:55
null
Peter Sagan (jobbra) sprintelt a leggyorsabban (Fotó: AFP)
Peter Sagan sprintsikerét hozta a Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötödik szakasza szerdán, míg Julian Alaphilippe megőrizte első helyét összetettben.

A 176 kerékpáros Saint-Dié-des-Vosges-ből vágott neki a Colmarig tartó 175.5 kilométernek, amely alatt két második és két harmadik kategóriás emelkedő, valamint egy gyorsasági részhajrá várt a mezőnyre.

Több sikertelen támadás után egy négyfős boly tekert el, és alakított ki két perc feletti különbséget. A szökésben ott volt a pöttyös trikós belga Tim Wellens, aki elvitte az első két hegyi hajrát és még a harmadikon is gyűjtött pontokat, így növelte előnyét a hegyi pontversenyben. Ezt követően a szétszakadt szökevénycsoport tagjait egyesével fogta be a mezőny, legtovább a lett bajnok Toms Skujins tartott ki, őt 22 kilométerrel a cél előtt érték utol.

A szakaszgyőzelemről aztán sprinthajrá döntött, amelyben a szlovák Sagan diadalmaskodott. Második a belga Wout van Aert lett, aki a hat másodperces időjóváírásnak köszönhetően 14 másodpercre csökkentette hátrányát a sárga trikós francia Alaphilippe mögött. Harmadikként az Európa-bajnok olasz Matteo Trentin ért célba.

Csütörtökön a Mulhouse és La Planche des Belles Filles közötti 160.5 kilométer megtétele és az idei Tour első hegyi befutója vár a mezőnyre, amely összesen 3460 kilométert teljesít a július 28-i párizsi befutóig.

TOUR DE FRANCE

5. SZAKASZ (Saint-Dié-des-Vosges - Colmar, 175.5 km)
1. Peter Sagan (szlovák, Bora-Hangsrohe) 4:02:33 óra
2. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Matteo Trentin (olasz, Mitchelton-Scott) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) 18:44:12 óra
2. Van Aert 14 másodperc hátrány
3. Steven Kruijswijk (holland, Jumbo-Visma) 25 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik