Tour: letartóztatták az első szakaszon bukást okozó nézőt

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 16:13
null
Biztos örültek a nagyszülők az üdvözlésnek... (Fotó: cyclingnews.com)
A francia RTL tájékoztatása szerint megtalálták és letartóztatták azt a nőt, aki az idei Tour de France első szakaszán a mezőnynek háttal állva az út fölé betartott egy táblát, amelynek a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin nekiütközött, elesett, és a mezőny nagy része is bukott.

Brit bulvárlapok korábban úgy gondolták, hogy az „Éljen Mami és Papi!” feliratú táblát tartó nő a bukás után elszelelt a helyszínről még a hatóságok érkezése előtt, és Németországba repült – gondolván a tábla nyelvezetéből, hogy a hölgy német származású.

Szerda kora délután azonban a francia RTL tévécsatorna már arról számolt be, hogy a rendőrség megtalálta a táblát tartó nézőt, és letartóztatta, miután a francia hatóságok a szemtanúk vallomásai alapján azonosították.

A meg nem nevezett néző a hírek szerint 1500 eurós pénzbüntetésre számíthat, ha a bukásban megsérülő versenyzők három hónapnál kevesebb időre dőlnek ki a sorból, vagy ha a sérültek közül senki sem indít ellene kártérítési pert. Ugyanakkor a balesetben a kezét több helyen is eltörő bringás, Marc Soler már jelezte, elgondolkodik a nő elleni kereset benyújtásán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik