Tour: Kwiatkowskié az utolsó alpesi etap, Roglic őrzi előnyét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 18:25
null
Kwiatkowski és Carapaz az utolsó kilométereket már vidáman beszélgetve tette meg (Fotó: AFP)
A lengyel Michal Kwiatkowski nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 18. – utolsó alpesi – szakaszát, amelyen a szlovén Primoz Roglic megőrizte előnyét összetettben a riválisai előtt.

 

A Méribel és La Roche-sur-Foron közötti 175 kilométer során a világbajnok Kwiatkowski ineosos csapattársával, a kolumbiai Richard Carapazzal együtt ért célba, miután az utolsó emelkedőn leszakították a spanyol Pello Bilbaót, illetve az is a kezükre játszott, hogy a svájci Marc Hirschi egy bukás után már nem tudott hozzájuk felzárkózni. Kwiatkowski és Carapaz a több mint háromperces előny birtokában az utolsó kilométereket már vidáman beszélgetve tette meg, majd a legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikót megszerző Carapaz udvariasan átengedte a szakaszgyőzelmet rutinosabb klubtársának.

Card

Az összetettben éllovas Roglic ezúttal is csak közvetlen riválisaira figyelt, illetve arra, hogy épségben átkeljen a szakaszt színesítő, két kilométeres murvás részen.

Pénteken a sprintereké lesz a főszerep a Bourg-en-Bresse és Champagnole közötti 166.5 km-es, nagyrészt sík etapon.

A versenyzők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n. A híres sugárúton a szokásos tömeg helyett, a koronavírus-járvány terjedése miatt ezúttal csak ötezer néző lehet majd jelen.

TOUR DE FRANCE
18. szakasz, Méribel–La Roche-sur-Foron, 175 km
1. Michal Kwiatkowski (lengyel, Ineos) 4:47:33 óra
2. Richard Carapaz (kolumbiai, Ineos) azonos idővel
3. Wout Van Aert (belga, Jumbo-Visma) 1:51 perc hátrány

Az összetett élcsoportja
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 79:45:30 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 57 mp hátrány
3. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 1:27 p h.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik