A szervezők csütörtöki közlése szerint a nevezéshez nagyban hozzájárult, hogy a norvég körversenyt a koronavírus-járvány miatt őszre halasztották. Szilasi László versenyigazgató így megkereste azokat a topcsapatokat, amelyeknek a norvég viadal szerepelt a programjában, s közülük a BORA egyből jelezte részvételét.

Arra ugyanakkor nincs esély, hogy a szlovák világklasszis ezúttal Magyarországon szerepeljen, mivel csapata a Tour de Hongrie-val egy időben zajló Giro d'Italiára nevezte. Viszont öccse, Juraj Sagan valószínűleg a magyarországi viadalon indul majd.

A BORA-hansgrohe 2010-ben alakult Team NetApp néven, kontinentális csapatként, de már az első versenyszezon után egy szinttel feljebb lépett, 2011 és 2016 között prokontinentális besorolással versenyezett. A legmagasabb szintre 2017-ben került. A klub színeiben teker a 2019-es Tour de Hongrie prológja után sárga trikós cseh Jan Barta, aki már nyolc szezont töltött a német istállónál, de három olyan bringás is van a csapatban - a német Andreas Schillinger, az olasz Cesare Benedetti és a német Michael Schwarzmann -, aki a kezdetektől az együttesben szerepel. A győzelmek nagy többségét Peter Sagan mellett a német Pascal Ackermann és az ír Sam Bennett szállította a BORA-nak, amely 2021-re a holland Wilco Kelderman személyében egy erős összetett menővel erősödött.

A 42. Tour de Hongrie-ra május 12. és 16. között kerül sor, az eseményen 22 csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz.

 A 2021-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:

TREK-Segafredo (amerikai) World Team

Team BikeExchange (ausztrál) World Team

Team Jumbo-Visma (holland) World Team

Israel Start-Up Nation (izraeli) World Team

Astana-Premier Tech (kazah) World Team

Bahrain-Victorious (bahreini) World Team

BORA-hansgrohe (német World Team

EOLO-Kometa (olasz) Pro Team

Team Novo Nordisk (amerikai) Pro Team

Androni Giocattoli-Sidermec (olasz) Pro Team

Sport Vlaanderen-Baloise (belga) Pro Team

Caja Rural-Seguros-RGA (spanyol) Pro Team

Gazprom-RusVelo (orosz) Pro Team

Uno-X Pro Cycling Team (norvég) Pro Team

Vini Zabu (olasz) Pro Team

Mazowsze Serce Polski (lengyel) Continental Team