Tour de Hongrie: a legerősebb spanyol WT-csapat is érkezik

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 14:56
null
Jönnek a kékek! (Fotó: AFP)
A 2022-es magyar kerékpáros körverseny, vagyis a Tour de Hongrie szervezői a verseny hivatalos honlapján jelentették be, hogy az egyetlen spanyol WorldTeam csapat – vagyis a legmagasabb sportág elitosztályába tartozó együttes –, a Movistar is beadta nevezését jövő évi TdH-ra.

„A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség csak néhány héttel ezelőtt jelentette meg a jövő évi versenynaptárat, de máris óriási az érdeklődés a versenyünk iránt. A szabályok szerint a kategóriánkban legfeljebb a résztvevő csapatok fele lehet WorldTeam, szeretnénk maximálisan kihasználni ezt a lehetőséget, éppen ezért fontolóra vettük, hogy az idei huszonkét csapat helyett huszonnégyre emeljük az együttesek számát, így tizenkét WorldTeam állhat majd rajthoz. Az eddigi érdeklődések alapján nyugodtan mondhatom, jövőre még az ideinél is erősebb mezőnyt láthatnak majd a magyar szurkolók a körversenyünkön” – fogalmazott Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a verseny hivatalos honlapján megjelent közleményben.

A Movistar – legalábbis ezen a néven – 2011 óta tagja a topcsapatok mezőnyének, jogelődjei azonban 1980 óta meghatározó tagjai voltak az országúti kerékpársportnak nemzetközi élmezőnyének, s a jogelődök soraiban olyanok tekertek mint az ötszörös Tour de France-győztes spanyol Miguel Indurain, a kétszeres Vuelta a Espana- és egyszeres Tour de France-bajnok spanyol Pedro Delgado vagy a kétszeres Vuelta-győztes, időfutam-világbajnok svájci Alex Zülle. A csapat jelenlegi keretének legnagyobb ászai közé tartozik a 2018-ban világbajnoki címet szerzett 41 éves Alejandro Valverde – aki az utolsó idényét teljesíti jövőre.

A mostani nevezés tulajdonképpen nem olyan nagy meglepetés, hiszen a spanyolok már tavaly is neveztek a magyar körversenyre, de akkor a koronavírus-járvány miatt végül nem jött el a csapat a versenyre. Arról egyelőre természetesen még nem tudni, hogy milyen összeállítású csapattal érkezik a spanyol alakulat.

A három nagy körverseny, a Vuelta, a Tour de France és a Giro d'Italia közül utóbbit tudta legutóbb megnyerni: 2019-ben Richard Carapaz révén – a Movistar azon idénye volt az első egyébként amelyről dokumentumfilm-sorozatot készített a Netflix.

A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, a jövő évi viadal útvonalának bemutatójára várhatóan januárban kerül majd sor.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik