Tour de Hongrie: 20 helyett 22 csapat áll rajthoz

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 20:01
null
A szervezők népes mezőnyt várnak a 42. Tour de Hongrie-ra (Forrás: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)
A májusban esedékes 42. Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny főszervezője, Eisenkrammer Károly az M1-nek elmondta, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt az eredetileg tervezett 20 csapat helyett 22 vesz részt az eseményen – közölte az MTI.

Eisenkrammer Károly elmondta, eredetileg húszcsapatos mezőnyt terveztek, ám a világelitet jelentő World Tourból és az alatta elhelyezkedő osztályból, a prokontinentális kategóriából meglepően sokan jelentkeztek, így 22-re kellett emelniük a létszámot.

Hozzáfűzte, a koronavírus okozta járványhelyzet miatt elképzelhetők változások, visszalépések. A szervezést is hetente újra kell gondolniuk, mivel a pandémia az együttműködő partnerek dolgát egyaránt megnehezíti.

A mezőnyt buborékrendszerben tartják. Eisenkrammerék bíznak abban, hogy május közepére az oltások segítségével könnyebb lesz a helyzet, és akár a tavaly nézők elől elzárt rajt- és célterületeket, a díjkiosztók helyszíneit is megnyithatják a szurkolók előtt. Egyelőre azonban zárt kapus versenyre készülnek, amelyet ettől függetlenül a televíziós tudósítások segítségével emberek milliói követhetnek világszerte.

A Budapestre négy év után visszatérő Tour de Hongrie mezőnye a főszervező szerint „minden kerékpárrajongónak örömet okoz.”

A jelenleg első kategóriás magyar körversenynek a Pro Series-sorozatba kerüléshez két esztendőn át kell teljesítenie komoly sportszakmai és a médiára vonatkozó előírásokat.

„Tavaly ezt megugrottuk, és úgy néz ki, az idén is sikerül. A csapatok létszámában messze magasan az előírás fölött vagyunk, a médiamegjelenésünk pedig több tízszerese annak, mint amit elvárnak, emiatt készülünk a szintugrásra” – magyarázta Eisenkrammer Károly az MTI-nek.

A 42. Tour de Hongrie május 12. és 16. között esedékes, az eseményen 22 csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz. Eddig hat World Tour (World Team) és kilenc prokontinentális (Pro Team) együttes nevezését jelentették be a szervezők.

A 42. Tour de Hongrie útvonala:
1. szakasz, május 12., szerda: Siófok-Kaposvár, 173 km
2. szakasz, május 13., csütörtök: Balatonfüred-Nagykanizsa, 183 km
3. szakasz, május 14., péntek: Veszprém-Tata, 142 km
4. szakasz, május 15., szombat: Balassagyarmat-Gyöngyös-Kékestető, 204 km, hegyi befutó
5. szakasz, május 16., vasárnap: Budapest-Budapest, 92 km

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik