Tour de France: visszalép a versenytől az egyik nagy esélyes

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 09:55
null
Primoz Roglic az elmúlt évben a második helyen végzett a Tour de France-on (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be a Jumbo-Visma, hogy Primoz Roglic nem indul el a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny vasárnapi, kilencedik szakaszán, és visszalép a versenytől, mivel sok fájdalma van a sérülései miatt. Ugyanígy tett a nyolcadik szakaszig összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel is. 

Közösen hoztuk meg ezt a döntést. Nem volt olyan lehetőség, hogy folytassam a versenyt. Eljött az ideje annak, hogy felépüljek és az új céljaimra koncentráljak. Nagyon csalódott vagyok, hogy vissza kell lépnem, de el kell fogadnom. Továbbra is optimista maradok és a jövőre koncentrálok" – mondta a Jumbo-Visma hivatalos oldalának a szlovén kerékpáros. Hozzátette, amikor a harmadik szakaszban balesetet szenvedett, akkor nem gondolta volna, hogy ez idáig vezethet.

Primoz Roglic is részese volt annak a tömegbalesetnek, amit az egyik szurkoló okozott a verseny nyitó szakaszán. Szombaton, a nyolcadik etapon több mint 35 perces hátránnyal ért célba a szakaszgyőztes belga Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) mögött, amivel le kellett mondani az összetettbeli győzelemről.

A Vuelta kétszeres győztese indul a tokiói olimpián.

A nyolcadik szakaszig összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel hat napon keresztül viselte az összetettben élen állónak kijáró sárga trikót, majd szombaton, az első hegyi szakaszt követően esett vissza a 23. helyre. A 26 éves kerekes már a szakasz után jelezte, hogy átgondolja a folytatást, majd a jelzett hétfői szünnap előtt meghozta ezzel kapcsolatos végső döntését. Az Alpecin-Fenix bringásának döntése várható volt, hiszen esélyesként utazik a tokiói olimpiára, így a hátralévő időben már arra koncentrál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik