Tour de France: csapatvezetője nem zárkózik el Cavendish indulásától

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 11:23
null
Mark Cavendish (Fotó: AFP)
Nem zárkózik el a 34 szakaszsikerrel társrekorder Mark Cavendish részvételétől a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a Quick-Step Alpha Vinyl csapatvezetője – írja az MTI.

Patrick Lefevere erről a belga Nieuwsbladnak nyilatkozott azt követően, hogy a 36 esztendős brit sprinter mezőnybefutóban megnyerte az Egyesült Arab Emírségek körversenyének második szakaszát hétfőn.

„A legjobb fog a Tourra menni, és versenyezni a többi kiváló sprinter ellen. Örömmel tölt el, hogy két ilyen kiváló sprinterem vetélkedik az indulásért” – idézte a cyclingnews szakportál a belga csapat elsőszámú emberét.

„Nem vagyok Madame Soleil– utalt a korábbi népszerű francia asztrológusra Lefevere. – Addig még annyi minden történhet, elég az elmúlt esztendőre gondolni…”

Az országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor világbajnok Cavendish tavaly az utolsó pillanatokban beugróként került be a Tour de France-on szereplő sorba, majd négy szakaszsikert aratott, ezzel 34 etapgyőzelemmel utolérte a francia körverseny örökrangsorának élén a legendás belga Eddy Merckxet, nem mellesleg megszerezte a legjobb sprintert illető zöld trikót.

Az elmúlt hetek nyilatkozatai és médiaértesülései alapján úgy tűnt, hogy a Quick-Step Alpha Vinyl kiváló sprinterei közül Fabio Jakobsent viszi a július 1-jén Koppenhágából rajtoló francia körversenyre, Cavendish szereplését pedig a Giro d'Italián valószínűsítették, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik. A holland bringás kiválóan kezdte az idényt, a valenciai és az algarvei körversenyen egyformán két győzelmet aratott, és mindkét viadalon első helyen végzett a pontversenyben. Cavendish az első idei megmérettetésén, az ománi körversenyen egy etapsiker mellett egy második helyet zsebelt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik