Tour de France: a CAS elutasította Quintana fellebbezését

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 13:35
null
Nairo Quintana a 2022-es Tour de France-on (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Nairo Quintana fellebbezését, így érvényben maradt a kolumbiai kerékpáros kizárása az idei Tour de France-ról.

 

A 32 esztendős hegyimenő az összetett hatodik helyén végzett a francia háromhetes országúti körversenyen, amely után a doppingellenőrzés tramadolt mutatott ki a 7. és a 11. etapon levett mintájában. A szintetikus fájdalomcsillapító szer verseny közbeni alkalmazása 2019 márciusa óta tilos a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) egészségügyi szabályozása szerint, ugyanakkor nem minősül doppingvétségnek. Épp ezért nem tiltották el a 2014-ben a Giro d'Italián, két évvel később pedig a Vuelta a Espanán győztes Nairo Quintanát, aki indulhatott volna augusztusban a Spanyol körversenyen, ám nem tette, helyette fellebbezett az utólagos kizárás ellen.

A CAS csütörtökön ismertetett ítéletében azt állapította meg, hogy a tramadol miatti kizárás orvosi, nem doppingolási okok miatt történt, ennélfogva az UCI hatásköre és illetékességi területe. Így helybenhagyta az augusztus 17-én bejelentett döntést, amellyel kizárták a Tourról a kerékpárost.

Quintana az év végén elhagyja az Arkéa-Samsicot, következő csapata még nem ismert.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik