Terepkerékpár-vb: Vas Kata Blanka a 17. helyen végzett

Vágólapra másolva!
2022.01.29. 22:38
null
Vas Kata Blanka ezúttal nem tudott lépést tartani az élmezőnnyel (Fotó: AFP)
Vas Kata Blanka a 17. helyen végzett az amerikai Fayetteville-ben megrendezett terepkerékpár-világbajnokság felnőtt női mezőnyében. A győzelmet Marianne Vos szerezte meg, a hollandnak ez volt a nyolcadik aranyérme a szakági vb-k történetében.

 

A világbajnokság mezőnyét 30 induló alkotta, és összesen hetet kellett megtenni a picivel több mint három kilométeres körből.

Vas Kata Blanka a rajt után a kilencedik helyen haladt, majd az első kör végén a 10. helyen tekert 14.6 másodperces hátránnyal a címvédő holland Lucinda Brand mögött.

Vas egy darabig ingázott a 8. és 11. között, de utána egyre inkább nőtt a hátránya. Sajnos ezúttal nem tudta tartani a lépést az élmezőnnyel, a különbség közte és a vezetők között lassan, de folyamatosan nőtt. A 6. kör kezdetekor az olimpiai negyedik magyar versenyző már a 17. helyen haladt több mint kétperces lemaradással.

A végén kissé jobb köridőket ment, de a többiek is gyorsultak, és Vas több mint háromperces hátránnyal a 17. pozícióban fejezte be a versenyt.

Az arany sorsa nagy taktikai csatában dőlt el két holland, a címvédő Lucinda Brand és Marianne Vos között. Végül utóbbi bírta jobban a hajrát, így megszerezte a nyolcadik vb-aranyát is ebben a szakágban. Amúgy Vos olimpiai bajnok országúti versenyben (2012) és pályakerékpárban (2008, pontverseny) is.

TEREPKERÉKPÁR, VILÁGBAJNOKSÁG, FAYETTEVILLE
NŐK

1. Marianne Vos (Hollandia) 55:00
2. Lucinda Brand (Hollandia) +1.0
3. Silvia Perisco (Olaszország) +51.0
...17. Vas Kata Blanka +3:07

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik