Terepkerékpár-vb: koronavírusosan versenyzett Vas Kata Blanka

Vágólapra másolva!
2022.02.06. 15:48
null
Vas Kata Blanka a Fayetteville-ben megrendezett világbajnokság után tudta meg, hogy koronavírusos volt.
Mint ismert, Vas Kata Blanka a 17. helyen végzett az amerikai Fayetteville-ben megrendezett terepkerékpár-világbajnokság felnőtt női mezőnyében. Vasárnap a versenyző Eurosportnak adott interjújából kiderült, hogy nem véletlenül gyengélkedett a versenyen: utólag megtudta, koronavírusosan állt a rajthoz.

 

„Csütörtökön annyira nem voltam jól, hogy vissza kellett fordulnom az edzésből. A szombati vb-t megelőző két nap során fájt a fejem és komoly hasgörcseim voltak, alig tudtam enni valamit. De akkor még kizártuk a koronavírust, hiszen a versenyt megelőző 48 órában mindkét tesztem negatív lett. Miután visszarepültünk Amerikából, a szakácsunk jelezte, nincs jól, és pozitív mintát adott. Azonnal mindenki tesztelte magát, Miki és Lars (Lars Boom, a versenyző edzője – a szerk.) ugyancsak pozitív eredményt produkált, de én akkor is negatív voltam” – mondta azEurosportnak Vas Kata Blanka, aki ezután az SD Worx csapatbemutatójára utazott, ahol szintén mindent rendben találtak, de később, egy speciális antigéntesztnek köszönhetően megtudta, koronavírusos volt.

„A csapatbemutató előtt alaposan átvizsgáltak, még szívultrahang is volt, de mindent rendben találtak. Aztán pénteken hazarepültünk Mikiékhez Pozsonyba, és ott csináltattam egy olyan speciális antigéntesztet, ami megmutatja, hogy az elmúlt két hétben elkaptam-e a vírust. Annak az eredménye egyértelműen kimutatta, koronavírusos voltam, vagyis ez volt a rosszullét és a gyengélkedés oka.”

A magyar versenyző korábban egyetlen befejezett világkupafutamát sem zárta a nyolcadiknál rosszabb pozícióban.

Vas Kata Blanka február végén tenerifei edzőtáborba utazik, ahol megkezdi a felkészülést az országúti idényre. A tervek szerint április 10-én, az Amstel Gold Race lesz az első versenye, aztán három nappal később a belga egynaposon, a Brabantse Pijlen áll rajthoz.

TEREPKERÉKPÁR, VILÁGBAJNOKSÁG, FAYETTEVILLE
NŐK

1. Marianne Vos (Hollandia) 55:00
2. Lucinda Brand (Hollandia) +1.0
3. Silvia Perisco (Olaszország) +51.0
...17. Vas Kata Blanka +3:07

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik